Ocak
2. Yedek Listeden Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Sonuçları (Tezli Yüksek Lisans Programı)
2. Yedek Listeden Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Enstitüye Teslim Etmesi Gereken  Evraklar
1) Başvuru Formu: UBYS (Üniversite Bilişim Yönetim Sistemi) üzerinden başvuru tamamlandıktan sonra alınan çıktı. Başarı durumunuz burada yer almaktadır. Başvuru Formunu almak İçin Tıklayınız
2)  ALES: Geçerli ALES sonuç belgesi veya YÖK tarafından ALES yerine kabul edildiği ilan edilen eşdeğer sınav sonuç belgesi. (Başvurduğu programın puan türünde Akademik Personel ve Lisansüstü̈ Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) veya eşdeğer sayılan sınavlardan en az 55 veya eşdeğeri puan almış olmak) ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren beş yıl süreyle geçerlidir.
3)  Diploma: Lisans diplomasının aslı veya onaylı örneği (yurtdışı mezunları için denklik belgesinin YÖK onaylı olması). Diploma veya çıkış̧ belgesinin fotokopisi adayın mezun olduğu üniversite tarafından “aslı gibidir” şeklinde onaylanmış̧ olması gerekmektedir.
4)  Transkript: Lisans düzeyinde aldıkları dersleri gösteren not çizelgesi (transkript) aslı veya onaylı örneği. 4’lük sistem notları UBYS üzerinden YÖK'ün tablosuna göre 100’lük otomatik sisteme çevrilecektir.
5) Yabancı Dil: YDS veya YDS yerine kabul edilen sınavlardan herhangi birine ait sonuç belgesi. Yabancı dil sınav sonuçlarının sınav tarihinden itibaren geçerlilik süresi 5 yıldır.
6)  Fotoğraf: 2 adet
7)  Nüfus Cüzdan Fotokopisi: 1 adet
8)  Askerlik Durum Belgesi: Askerlik şubesinden son 1 ay içinde alınmış olması gerekmektedir.

Not: 2. Yedek Listeden kesin kayıt hakkı kazanan adayların 19-20 Ocak 2022 tarihleri arasında yukarıda belirtilen evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlayıp mavi dosya ile birlikte şahsen (Noter vekaleti ile de kayıt yapılabilecektir) enstitüye başvurması gerekmektedir. (Asılları kontrol edilip öğrenciden fotokopileri alınacaktır.) E-devletten alınan bütün belgeler geçerlidir. Enstitümüzde fotokopi çekme/belge çıkarma işlemi gerçekleştirilmeyeceğinden adayların mağdur olmaması adına kesin kayda gelirken belgelerini eksiksiz bir şekilde getirmeleri gerekmektedir. Eksik belge ile kesin kayıt yapılmayacaktır.

Not :  Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan adayların başvuruları;

17-18 Ocak 2022   Sonuçlandırıldı.
 19-20 Ocak 2022   2. Yedek Liste Kayıtları
 21 Ocak 2022        3. Yedek Liste kayıtları şeklinde web sayfamızda yayımlanarak takip edilecektir.

Tezli Yüksek Lisans Sonuçları
Arkeoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans Başvuru Sonuçları için Tıklayınız
İktisat Anabilim Dalı Yüksek Lisans Başvuru Sonuçları için Tıklayınız
İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Başvuru Sonuçları için Tıklayınız