Aralık
Yapay Zeka Uzmanlık Eğitim Programı
Değerli Öğrencilerimiz,

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek ve geliştirmek amacıyla Yapay Zeka Uzmanlık Eğitim Programı başlatılmıştır. Üniversite 3.-4. sınıf/yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak 5 hafta temel; 25 hafta uzmanlık eğitimi olacak şekilde hazırlanmış olan programın ders müfredatı Yapay Zeka alanında faaliyetleri bulunan Tübitak, Arçelik, Baykar, Cezeri, Havelsan, Huaawei ve Fev Türkiye kurumları tarafından öğrencilere sunulacaktır (Bknz. Yapay Zeka Uzmanlık Programı Bilgi Notu). Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar eğitim aldıkları firmaların bünyesinde yapılandırılmış staj olanaklarına ulaşabilecektir.

Programın aşağıda yer alan başvuru ön kabul kriterlerine uygun üniversite öğrencilerinin istifadesine sunulması hedeflenmektedir.  Son başvuru tarihi 14 Aralık 2023’tür. Yapay Zeka Uzmanlık Eğitim Programı için ön başvuru https://mth.tc/Pjhb bağlantısından yapılabilir.

Yapay Zeka Uzmanlık Programı Bilgi Notu
Başvuru Ön Kabul Notu