Ağustos
Lisansüstü Programlara Başvuru Sonuçları

Önemli:
Lütfen kesin kayıt yapmadan önce duyuru metnini baştan sona okuyunuz.

• Lisansüstü programlara başvuru sonuçları başvuru sisteminde açıklanmış olup, sonuçlar adaylara mail yolu ile de iletilmiştir. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar sistem üzerinden 23-27 Ağustos 2024 tarihleri arasında varsa öğrenim ücretini yatırdıktan sonra Başvuru Sistemi üzerinden online kayıt yapacaklardır.
  • Program ücretini yatırmak kesin kayıt yapmak için yeterli değildir. Program ücreti yatırdıktan sonra kesin kayıt işleminin sistem üzerinden tamamlanması gerekmekte olup aksi halde kesin kayıt işlemi yapılmamış sayılıp adayın kaydı silinecektir. Adayların bu konudaki itirazları dikkate alınmayacaktır.
  • Program ücreti bulunmayan programlar için sistem üzerinden direk kayıt işlemi gerçekleştirilebilir.
  • Program ücretini başvuru sisteminde kendisine tanımlanmış olan öğrenci numarası ile 23-27 Ağustos 2024 tarihleri arasında Vakıfbank ATM, Şube veya Vakıfbank Mobil Şube ile ödemelerini gerçekleştirebileceklerdir.
  • Program ücretini zamanında yatırmayan öğrencilerin kayıtları silinecektir.
  • Sisteme Giriş yaptıktan sonra "Online Kayıt İşlemleri"nden  "Online Kayıt Yap" butonunu tıklayarak kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt yaptıktan sonra “Online Kayıt Butonu” yanında yazan “Öğrenci Numarası” ile “OBS” sistemi üzerinden önce şifre sıfırla  tıklayarak şifre belirlenip ardından sisteme girdikten sonra ders kaydınızı 09-15 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilirsiniz. (E-devlet şifresi ile de sisteme giriş yapabilirsiniz.)
  • Online kayıt yapan öğrenciler öğrenci belgesini e-devlet üzerinden alabilirler, öğrenci belgesini alan öğrenci online kayıt işlemini başarı ile tamamlamış demektir.
  • 15’den az başvuru gelen II. Öğretim Tezsiz yüksek lisans programları (Arkeoloji, Biyoloji, Ekoturizm Rehberliği, Karşılaştırılmalı Edebiyat, Kimya, Matematik, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği,Uluslararası İlişkiler) açılmamıştır
  • 10’dan az başvuru gelen II. Öğretim Tezli Yüksek Lisans programlar (Finansal Ekonomi) açılmamıştır.
  • Ödeme yapıp programlara kayıt yaptıran öğrencilerin her ne sebeple olursa olsun kayıt sildirmeleri veya Enstitü tarafından ilişkileri kesilmesi halinde ödedikleri ücret iade edilmeyecektir.
  • Şehit ve gazi yakını olup, II. Öğretim Tezli ve II. Öğretim Tezsiz lisansüstü öğrenim hakkı kazanan adaylar program ücretinden muaftır. Şehit ve gazi yakını olduğuna dair kanıtlayıcı belge ile şahsen Enstitüye başvuru yapacaklardır.
  • Engelli raporuna sahip olan adaylar, II. Öğretim Tezli ve II. Öğretim Tezsiz lisansüstü programların program ücretinden “engel oranında” muaftır. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar kanıtlayıcı belgeleri ile şahsen Enstitüye başvuru yapacaklardır.
  • Başvuru sonuçları, başvuru yapılan ekrana giriş yapılarak öğrenilecek olup kesin kayıt işlemleri de aynı yerden gerçekleştirilecektir. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince göre çarşaf listeler yayınlanmayacaktır ve bu konuda yapılacak itiraz ve şikâyetler dikkate alınmayacaktır.
  • Kayıt yaptıktan sonra Enstitüye herhangi bir evrak teslim edilmeyecektir
  • Kesin kayıt hakkı kazanıp kayıt yapmayanlar arasından boş kalan kontenjanlar için yedek adayların sonuçları  29 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacaktır. Kayıt hakkı kazanan yedek adaylar 29 Ağustos -02 Eylül 2024 tarihleri arasında sistem üzerinden online kayıt yapacaklardır.
  • Başvuru sistemine girip başvuru sonucunu  öğrenmek ve kayıt yapmak için TIKLAYINIZ.