17
Aralık
2021
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Üniversitemizi Ziyaret Etti

Üniversitelerle daha yakından iletişim kurmak amacıyla 16 Aralık 2021 tarihinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitemizi ziyaret etti.
Üniversitemiz Batı Raman Yerleşkesinde gerçekleşen ziyarette YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ile Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rohat Cebe ve Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, akademik personel, daire başkanları ve öğrenciler eşlik etti.







Prof. Dr. Erol Özvar: “Şehit Öğretmenimizin Adı Bu Derslikle Yaşatılacak”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in eşliğinde Batman Valiliğini ziyaret ettikten sonra üniversitemizde yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Batı Raman Yerleşkesine gelen Prof. Dr. Erol Özvar, ilk olarak Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinde yüksek lisans öğrencisi olan Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verildiği derslikte öğrencilere ilk ders sunumunu yaptı. Başkan Özvar, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın öğrenciliğini yapmış olduğu fakültede adını anmak ve yaşatmak amacıyla derslik açarak gösterdikleri vefadan dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti.





Prof. Dr. Erol Özvar: “Derslikler Bizim İçin Çok Kutsal”
Dersleri ve derslikleri eğitimin kaynağı olmaları sebebiyle kutsal gördüklerini anlatan Prof. Dr. Erol Özvar, yeniden adlandırılarak Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verildiği derslikte öğrencilerle tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu. Öğrencilere buldukları her fırsatta okuma ve araştırma yapmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Erol Özvar, bilgiyi öğrenmenin ve araştırmanın zihin dünyasına büyük katkıları olduğunu söyledi. Okul sıralarında en iyi şekilde yetişebilmenin ve çeşitli donanımları kazanmanın öneminden söz eden Prof. Dr. Erol Özvar, çalışarak istenen her bilgiye ulaşılacağını ve istenen tüm donanımlara sahip olunabileceğini kaydetti.





Prof. Dr. Erol Özvar: “İhtisaslaşma Öğrenciler İçin Büyük Bir Avantaj”
Üniversitemizde bulunma amacının yapılan çalışmaları yerinde incelemek, öğrencileri dinlemek ve sorunlarına çözüm üretmek olduğunu belirten Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulu olarak her zaman öğrencilerin ve üniversitelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti. Üniversitemize verilen ihtisaslaşma payesinin öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu anlatan Prof. Dr. Erol Özvar, öğrencilerin enerji alanında çalışıp kendilerini geliştirerek bölge istihdamında önemli bir rol alabileceklerini kaydetti. Üniversitemizin alanı ve fiziki imkânları hakkında bilgi alan Başkan Özvar, öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak her projeye destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.  



Sadık Yalçın: “Batman Bizi Her Zaman Sevgi İle Kucakladı”
Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verildiği derslikteki ilk derse katılan şehidimizin babası Sadık Yalçın, genç yaşta vatana hizmet sırasında şehit düşen kızı Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ı rahmetle andı. Batman halkının ve üniversitemizin kendilerine her zaman destek olduğunu ve yakınlığını her daim hissettirdiğini anlatan Yalçın, dersliğin açılmasına öncülük ettikleri için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti.



Rektör Demir: “Ağaçlandırma ve Peyzaj Çalışmalarına Hızla Devam Ediyoruz”
İlk dersin ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın anısına Mağusa Limanı türküsü seslendirildi. Güzel Sanatlar Fakültesindeki programın ardından Üniversitemiz Batı Raman Yerleşkesini gezen Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitemizde yapılan çalışmalarla ilgili Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’den bilgi aldı. Üniversitemizde bulunan kütüphaneler, fakülteler ve sosyal tesislerle ilgili bilgiler sunan Rektör Demir, yeni fakülteler kurulması amacıyla yaptıkları çalışmalardan da söz etti. Göreve geldiği günden beri üniversitemiz yerleşkesinde on bine yakın ağaç diktiklerini dile getiren Rektör Demir, üniversitemiz ve bölgemizin gelişimi için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.





Prof. Dr. Erol Özvar, kampüs alanın gezilmesinin ardından üniversitemiz senatörleri ile bir araya geldi. Toplantı sonrası YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a üniversitemizde yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yapan Rektör Demir, göreve geldiği günden bu yana Batman Üniversitesinin değişimi ve gelişimi için yürüttükleri faaliyetleri anlattı.
Şeref Defterinin imzalanması ve hediye sunulmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek üniversitemizden ayrıldı.