12
Haziran
2024
Üniversitemizin de Paydaşı Olduğu “Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim” Protokolünün Açılış Etkinliği Gerçekleşti

Batman Valiliği, Üniversitemiz ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların bilişsel, sosyal ve psikomotor gelişimlerinin rekreasyonel etkinliklerle desteklenmesi amacıyla imzalanan “Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim” protokolünün açılış etkinliği 10 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirildi. “Kariyer Bilinci ve Kariyer Planlama” temasıyla gerçekleştirilen açılış etkinliğinde Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy’un katılımlarıyla Batman Çocuk Evleri sitesindeki çocuklar ile bir araya gelindi.



Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Batman İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy, eğitim konusunda gösterdikleri hassasiyet nedeniyle Sayın Ekrem Canalp ve Sayın Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkürlerini iletip gerçekleştirilen projenin içerisindeki cevherlerin ortaya çıkmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Daha sonra konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir başarılı bir kariyer yolculuğunun öncelikle bireyin kendini tanımasıyla başladığını ifade etti. Rektör Demir ayrıca proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler ile öğrencilerin sanat, müzik, spor, boyama, takı tasarımı ve yazarlık dahil olmak üzere pek çok alanda gerçekleştirilecek atölye çalışmalarının çocuk ve gençlerin ilgi, eğilim ve yeteneklerinin keşfedilmesine yardımcı olacağını ifade etti.



Son olarak Batman Valisi Ekrem Canalp, kariyer üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Canalp konuşmasında çocuklara meslek seçimi konusunda tavsiyelerde bulunarak, proje kapsamındaki etkinlikler aracılığıyla edinecekleri bilgi ve deneyimin hayatlarının ileriki dönemlerinde yararlı olacağını kaydetti.