21
Ağustos
2023
Üniversitemizin 2023 YKS Tercih Sonuçları Karnesi

Lisans ve ön lisans eğitim programlarında 100’de 100’ün üstünde bir doluluk oranına ulaşılan üniversitemize, lisans ve ön lisans eğitim programlarına tercihte yoğun ilgi gösterildi. Farklı alanlarda lisans ve ön lisans program sayılarını arttıran Üniversitemizin öğrenci alınan programlarına farklı ülkelerden, bölgelerden ve illerden öğrenciler tercihte bulundu.



ÖSYM Başkanlığı tarafından ilan edilen 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Sonuçlarına göre Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarının doluluk oranlarında önemli ölçüde artış kaydedildi. 2023-YKS Yerleştirme Sonuçlarına göre toplam 73 ön lisans ve lisans programımızın 64’ü %100’ün üzerinde doluluk oranıyla rekor kırarken (okul birinciliği ve benzeri ek kontenjanlar), 5 programımızın da %100 doluluk oranına sahip olduğu tespit edildi. 100’de 100’ün altında kalan Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde yer alan Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği (İngilizce) ise geçen yıla göre doluluk oranını 100’de 300 artırarak 2023-YKS Yerleştirme Sonuçlarına göre %60’lık doluluk oranına ulaştı. Bunlarla birlikte Üniversitemizde devam eden özel yetenekle öğrenci alımı ve 2023-YKS Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri süreçlerinin tamamlanmasının ardından Üniversitemizin mevcut öğrenci sayısında ve doluluk oranında büyük artış beklenmektedir. 



Rektör Demir: “Batman Üniversitesi Her Geçen Yıl Cazibesini Arttırmaya Devam Ediyor”
2023-YKS Yerleştirme Sonuçlarının yayınlanmasının ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, lisans ve ön lisans eğitiminde standartları yakalayan ve ülkeye nitelikli mezunlar yetiştiren Batman Üniversitesinin artan ivmeyle her geçen yıl cazibesini arttırmaya devam ettirdiğini belirtti. Bir ülkenin birçok konuda söz sahibi olabilmesi için akademik yönünün güçlü olması gerektiğinin altını çizen Rektör Demir, üniversitemizin nitelikli akademik kadrosundan eğitim alarak lisans ve ön lisans programlarımızı tamamlayan öğrencilerin, alanlarında uzmanlaşarak ülkemizin farklı konularda söz sahibi olması için önemli çalışmalar yürüteceklerine inandığını ifade etti. Kontenjanları nicelik olarak artırırken nitelik olarak da artırmaya gayret ettiklerini, lisans ve ön lisans programlarında 100’de 100’ün üstüne varan kontenjan doluluk oranının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Rektör Demir, Batman Üniversitesini en iyi yerlere getirmek için gerekli çalışmalara aralıksız devam edeceklerini söyledi.