05
Eylül
2023
Üniversitemizin 2023-2024 Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizdeki çalışmaların daha sistematik bir kapsama bürünmesini sağlamak amacıyla üniversitemizin fiziki altyapısındaki iyileşmeleri, öğrenciye yönelik yapılan faaliyetlerin bildirildiği akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi. 1 Eylül 2023 tarihinde Merkez Kampüs Konferans Salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen toplantıya tüm birimlerin akademik personeli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir 2023-2024 Akademik Kurulu Toplantısında akademik personelle bir araya gelerek göreve geldiği tarihten itibaren yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumunda bulundu.



Rektör Demir: “Öğrenci Kontenjanlarının Doluluk Oranının 100’de 100’e Yaklaşması, Üniversitemizin Cazibesinin ve Tanınırlığının Arttığının Kanıtı”
Doğru yatırımlar ve özverili çabalar sayesinde üniversitemizin hem fiziki şartlarının hem de bilimsel altyapısının hızla geliştiğini belirten Rektör Demir, öğrenci kontenjanlarının doluluk oranının 100’de 100’e yaklaşmasının üniversitemizin cazibesinin ve tanınırlığının arttığının kanıtı olduğunu dile getirdi. Üniversitemizde açılan yeni bölümlerle daha nitelikli ve güçlü olacağını vurgulayan Rektör Demir, enerji alanının yanı sıra birçok alanda yetkin bir üniversite olmak için her türlü çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.

Rektör Demir: “Öğrenci Odaklı Bakışla Memnun Öğrenci Yetiştirme Hedefindeyiz”
Geçen yıl uygulamaya başladığımız bu yılda devam ettireceğimiz ve geleneksel hale getirmeyi planladığımız Rektör-Öğrenci Buluşmalarında öğrencilerimizi dinledik ve onların taleplerini hayata geçirmek adına Dilek-Şikayet Komisyonu kurduk diyen Rektör Demir, “Öğrenci odaklı bakışla memnun öğrenci yetiştirme hedefindeyiz” dedi. Ücretsiz yemek imkanı, otobüs sefer sayılarının artırılması, yerleşke içerisinde zincir market açılışı, kütüphane kullanım saatlerinin uzatılması, yabancıların yerleşke alanına girişleri ile ilgili düzenlemeler, yerleşke içerisinde rekreasyon alanı oluşturulması, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel faaliyetlerin artırılması, sosyal imkanların iyileştirilmesi ve daha birçok alanda devam eden çalışmalarla öğrencilerin taleplerini hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Rektör Demir, yapılan anketler sonucunda memnuniyet oranlarının hızla yükselmeye başladığını memnuniyet odaklı bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizden gelen talepleri hızla yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.



Rektör Demir: “Öğrencilerimize Daha Nitelikli Ve Kaliteli Bir Eğitim Vermek İçin Yeni Bölüm Açılmasına Yönelik Tekliflerimizi Sürekli Güncelliyoruz”
Akademik ve klinik tecrübeye sahip kadrosuyla bu yıl kurulan Diş Hekimliği Fakültesinin 2023 YKS tercihlerinde yoğun ilgi gördüğünü ve tüm öğrenci kontenjanını doldurarak 100’de 100’lük doluluk oranına ulaştığını belirten Rektör Demir, “Öğrencilerimize daha nitelikli ve kaliteli bir eğitim vererek onları geleceğe donanımlı ve alanında uzman bireyler olarak yetiştirmek için yeni bölüm açılması ve öğrenci alınmasına yönelik tekliflerimizi sürekli güncelliyoruz” dedi.

Rektör Demir: “Üniversite Personelinin Yapılan Hizmetler Karşısındaki Memnuniyetleri Bizi Memnun Ediyor
Üniversitemizdeki kalite çalışmalarının kazanımlarından bahseden Rektör Demir, kalite çalışmalarının eğitim-öğretim faaliyetlerine olan olumlu yansımasını anlattı. Kalite Koordinatörlüğü tarafından yapılan 2023 yılı akademik personel memnuniyet anketi sonuçlarına göre üniversite personelinin yapılan hizmetler karşısındaki memnuniyetlerinde önemli bir şekilde artış olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu söyleyen Rektör Demir, Türk Standartları Enstitüsünde aldığımız KQ-TSE-ISOEN-9001 ve TS EN ISO9001:2015 sertifikaları bunun en büyük kanıtıdır kaydetti.
2007 yılında kurulan Batman Üniversitesinin son dönemde iyi bir ivme yakaladığını dile getiren Rektör Demir, üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesi için özveriyle çalışan tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.



Rektör Demir’in konuşmasının ardından birim akademik kurul toplantılarına geçildi.