17
Haziran
2022
Üniversitemizden İstihdam Projesine Tam Destek

Bölgemizin ve ilimizin kalkınması için her projeye aktif dâhil olan Üniversitemiz ile Batman Valiliği,  İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ve Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) iş birliğiyle “Beyaz Yakalılar İstihdam Projesi” protokolünün imza ve sertifika töreni gerçekleştirildi. 15 Haziran 2022 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda Batman Valisi Ekrem Canalp ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in katılımlarıyla gerçekleştirilen törene;  İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.



Rektör Demir: “Batman Üniversitesi Ülkemizin, Bölgemizin ve İlimizin Yararına Olabilecek Her Çalışmaya Destek Veriyor”
Projenin imza töreninin ardından projeyle ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu nitelikli projenin genç ve dinamik nüfusu yüksek olan Batman’da hayata geçirilmesinin anlamlı ve önemli olduğunu ifade etti. Batman Üniversitesi olarak ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin yararına olabilecek her çalışmaya destek vereceklerini belirten Rektör Demir, “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” mottosundan hareketle enerjileri yüksek gençlerimizin ve kadınlarımızın bilgi düzeylerinin yükseltilmesi için de ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.



Toplum yararına olan ve gençlerimizin iş sahibi olmalarına olanak sağlayan bu projenin paydaşı olmaktan üniversite adına mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Demir, başta Vali Ekrem Canalp olmak üzere projede katkısı olan tüm kurum yöneticilerine teşekkür etti.



Törende bir konuşma yapan Vali Canalp, yüksek katma değerli üretim yapan sektörlerin ekonomiye çok daha fazla refah sağladığını ancak bu sektörlerin istihdamı çok düşük olduğundan meslek seçimi yaparken bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Vali Canalp: “Kadınların Çalışma Hayatına Katılmaları Önemli”
Kadınların çalışma hayatına katılmalarının önemine vurgu yapan Vali Canalp konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ülkemizde yapılan tüm iyileştirmelere rağmen kadın istihdamı yeterli olamadı. Eğer bundan 20, 30 yıl önce üniversitenin son sınıfında bir kız öğrenci olsaydınız sizin önünüzdeki meslek seçimi çok dar olacaktı. Ama bugün farklı. Bugün kadınlarımızın da artık ekonominin her alanında kendilerini ifade edebilecekleri alanların olduğunu da memnuniyetle görebiliyoruz. Bu proje, bir tarafta iş arayanları öbür taraftan da   iş arayanlara imkân sunmaya çalışan insanları bir araya getirmiş olmasından dolayı son derece kıymetli ve anlamlıdır. Projenin hayata geçirilmesinde katkısı ve emeği bulunan herkese teşekkür ederim.” 



İmza töreni, eğitimlerini tamamlayan gençlere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.