Temmuz
Üniversitemizden Fotoğraflarla 15 Temmuz Sergisi

Üniversitemiz Tarafından Hazırlanan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisinin Açılışı Atatürk Parkı’nda Yapıldı

Açılışını Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve il protokolünün yaptığı sergide, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede çekilen fotoğraflardan oluşan seçkiye yer verildi. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Adem Taşkın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba’nın da ziyarette bulunduğu fotoğraf sergisine öğrenciler ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sergide, Batman Valisi Ekrem Canalp ile eşi Ayten Canalp ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile eşi Zeynep Demir tarafından öğrenci ve çocuklara Üniversitemiz tarafından hazırlanan 15 Temmuz baskılı tişört ve şapkalar hediye edildi. Sergi ziyaretinin ardından, il protokolü ve vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmak üzere program alanına geçti. Batman halkının yoğun ilgi gösterdiği program Kur’an-ı Kerîm tilâvetiyle başladı. Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Batman Valisi Ekrem Canalp’ın açılış konuşmalarının ardından Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş tarafından şehit ve gazilerimiz için dualar edildi. Program; müzik dinletisi ve mehter takımı gösterisinin ardından salâ okunmasıyla sona erdi.