03
Mart
2023
Üniversitemizden Depremden Etkilenen Çocuklara Moral Etkinlikleri

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından çeşitli çalışmaların yürütüldüğü üniversitemizde, Kozluk Meslek Yüksekokulu bünyesinde üniversitemizin gönüllü öğrencileri tarafından deprem bölgelerinden Batman’da misafir edilen ailelerin çocuklarına yönelik psikososyal etkinlikler düzenlendi. 2 Mart 2023 tarihinde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Süveybe Ana Öğrenci Yurdunda düzenlenen etkinliklere, depremden etkilenen ailelerin çocukları katıldı.



Etkinliklerde Çocukların İhtiyaç Duydukları Psikososyal Desteğin Sağlanması Amaçlanıyor
Aileleri ile birlikte deprem bölgelerinden gelen çocukların ihtiyaç duydukları psikososyal desteğin sağlanması amacıyla Kozluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Rıda Tür’ün öncülüğünde, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının desteğiyle Kozluk Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Program Başkanı Öğr. Gör. Şaban Arslan tarafından yürütülen etkinliklerde, depremden etkilenen çocuklara yönelik animasyon gösterimi, müzikli eğlence, çeşitli oyunlar, yüz boyama etkinliği, balon dağıtımı ve kukla gösterisi yapıldı. Depremden etkilenen çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde eğlenen çocuklar, depremin yarattığı olumsuz durumdan bir nebze de olsa uzaklaştırılmaya çalışıldı.



Rektör Demir: “Çocukların Süreci Daha Kolay Atlatmalarına Yardımcı Olmayı ve Sosyal Hayata Adaptasyonlarını Hızlandırmayı Amaçlıyoruz”
Düzenlenen etkinliklerin ardından konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, depremden en çok etkilenen grubun çocuklar olduğunu belirterek etkinlikleri, onların bu süreci daha kolay atlamalarına yardımcı olması ve sosyal hayata adaptasyonlarının hızlandırılması amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kültürümüzde, ağırlanan misafire yönelik kullanılan “baş göz üstüne” ifadesini uygulamaya geçirmeye gayret gösterdiklerini söyleyen Rektör Demir, depremden etkilenen ve Batman’a gelen tüm misafirlere imkânlar dâhilinde gereken desteği üniversitemiz tarafından vermeye devam edeceklerini dile getirdi. Çocukların psikolojilerini düzeltmek adına yapılan her çalışmanın ülkemizin geleceğine yönelik bir yatırım olduğu bilinciyle hareket ettiklerini kaydeden Rektör Demir, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.