Şubat
Üniversitemizden Deprem Bölgesine Ulaştırılmak Üzere İkinci Yardım Tırı Yola Çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla üniversitemizde toplanan ayni yardımların bulunduğu ikinci tır, depremin etkilediği illerden biri olan Malatya’ya gitmek üzere yola çıktı. 14 Şubat 2022 tarihinde Merkez Kampüsten yola çıkan tırda, üniversitemiz personeli ve öğrencilerinin yardımlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşın da ayni yardımları bulunuyor.

Rektör Demir: “Üniversitemiz Birçok Desteğin Yanı Sıra Ayni Yardımlarıyla Halkımızın Yanında Olduğunu Gösteriyor”
Üniversitemiz tarafından toplanan yardımların bulunduğu ilk tırın deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştığı bilgisini veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak bugün ikinci yardım tırını yola çıkardıklarını belirtti. Aziz milletimizin yardımlaşma söz konusu olduğunda birlik ve beraberlik duygusunun en güzel örneğini bu afet karşısında da sergilediğini dile getiren Rektör Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Üniversitemiz, birçok desteğin yanı sıra ayni yardımlarıyla da halkımızın yanında olduğunu gösteriyor. Batman Üniversitesi akademik-idari personeli ve öğrencisi ile tek vücut olarak depremzede vatandaşlarımız için fedakârca çalışmaya devam ediyor. Toplanan yardımlar, gönüllüler vasıtasıyla tek tek paketlenerek vatandaşlarımızın kullanımına hazır hale getirildi. Emek veren herkese tek tek teşekkür ederim. Şimdi tırımızı Malatya Merkeze doğru uğurlayacağız ve depremzede vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz.  Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tüm destekleri vermek için üniversite yönetimimizle istişareler yapıyoruz ve ilimizin resmi kurumları ile görüşerek bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. İlk günden bu yana fedakârca çalışan, gecesini gündüzüne katan tüm personelimize, öğrencilerimize, halkımıza ve destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”