07
Temmuz
2024
Üniversitemizden 60 Yaş Üstü Bireylere Eğitim İmkânı

“60 + Tazelenme Üniversitesi” Projesi İş Birliği Protokolü, Üniversitemiz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Arasında İmzalandı
60 yaş üstü bireylere üniversite eğitimi vermeyi amaçlayan “60 + Tazelenme Üniversitesi” projesine üniversitemiz de dâhil oldu.  Aktif ve sağlıklı yaşlanma perspektifi kapsamında yaşlıların toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak ve üniversite bünyesinde eğitim almaları için geliştirilen Tazelenme Üniversitesi iş birliği protokolü üniversitemiz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalandı.  Protokolü; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yasin AKAR’a vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Mehtap BİNGÜL ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris DEMİR’e vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat CEBE imzaladı.  İmza töreninde, üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk ERTUĞRUL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şube Müdürü Bülent KARAKUŞ, İl Müdürü Mehmet Zeki ERYARSOY, üniversitemiz adına proje sorumlusu öğretim elemanı Öğr. Gör. Ebru NOYAN ve üniversitemiz yetkilileri hazır bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Mehtap BİNGÜL, imzalanan protokol hakkındaki konuşmasında; "Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Tazelenme Üniversitesi protokolünü imzalayan ilk üniversite olduğu için Batman Üniversitesine teşekkür ederiz. Duyarlı ve insan odaklı çalışan bir Üniversite ile birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hayat boyu öğrenme kapsamında, sağlıklı ve aktif yaşlanma konularında Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçekten profesyonel bir ekiple çalışıyoruz ve akademisyenlerle yol almanın daha verimli olacağına inanıyoruz. Bu nedenle Batman Üniversitesine ayrıca teşekkür ederim. Tazelenme Üniversitesi protokolü kapsamında, Bakanlık olarak sorunlara yerelden başlamanın daha verimli olacağına inanıyoruz. Üniversiteleri, yerel yönetimleri, STK'ları ve Bakanlığımızı bu projede masanın birer ayağı olarak görüyoruz. Üniversitelerimizin akademisyenleri öncülüğünde sosyal yaralara çare bulacak çalışmaların gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Projemizi Türkiye geneline yaygınlaştırmak ve yaşlılarımızın huzurevine gitmeden önce kendi ortamlarında refah içinde yaşamalarını sağlamak istiyoruz. Bu anlamda Batman Üniversitesine verdiği destekten ötürü tekrar teşekkür ediyorum" dedi.



Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat CEBE ise protokol hakkında; “2024 yılının Emekliler Yılı olarak kabul edilmesi ile Emekliler Yılı'nda, 60 Yaş Üstü Bireyler için Tazelenme Üniversitesi iş birliği protokolü, Üniversitemiz için mutluluk vericidir. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Üniversitemizin protokole imza atan ilk üniversite olması Üniversitemizin insan odaklı bir Üniversite olma misyonuna yakışır bir adım oldu. Üniversitemiz, sosyal sorumluluk alanında devlet koruması altındaki çocuklara, engelli bireylere ve bugün imzaladığımız protokol ile de yaşlılarımıza yönelik üç protokole imza atmış durumdadır. Bu protokoller ile insan odaklı bir üniversite olma misyonumuzu gerçekleştiriyoruz. Bu tür projelerin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Protokol kapsamında da Üniversite olarak gerek akademik kadromuzla, gerek öğrencilerimizin projeleri ile üzerimize düşeni yapacağız" dedi.



Üniversitemiz, Türkiye’de halihazırda 13 üniversitenin dahil olduğu “Tazelenme Üniversitesi” projesine Güneydoğu Anadolu Bölgesi üniversiteleri arasında ilk imzayı atmış oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve üniversitemiz arasında imzalanan protokolün diğer üniversitelerde de yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Tazelenme Üniversitesi ile ilimizde ve bölgemizde yaşayan 60 yaş üstü bireylerin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde farklı bilim dallarında sertifikalandırmaya dayalı eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitimler “hayat boyu öğrenme” modeline uygun yapılacak.