25
Mayıs
2022
Üniversitemizdeki Hidroponik Sistem Serası Lise Öğrencileri Tarafından Ziyaret Edildi

Bünyesinde kurduğu araştırma merkezleri ve yenilikçi sistemleriyle sürdürülebilir tarım yöntemlerini geliştirme çalışmalarıyla yeni neslin ilgisini çekmeye devam eden üniversitemiz, Kozluk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri Bölümü öğrencileri tarafından ziyaret edildi.  25 Mayıs 2022 tarihinde Batı Raman Kampüsünde bulunan Hidroponik Sistem (Topraksız Tarım) Serasını ziyarette öğrencilere sera ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.  



Sason Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünden Öğr. Gör. Esra Okudur, serada kurulan sistemin proje aşaması ve nasıl işlediği hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgiler verdi. Serada yetişen bitkilerin özellikleri ve yetişme koşulları ile ilgili bilgiler paylaşan Okudur, öğrencilerin sera hakkında merak ettikleri soruları da cevapladı.



Tarım teknolojileri alanında okuyan öğrencilerin gelecekte kullanılacak tarım yöntemlerini uygulamalı bir araştırma serasında görmelerinin öğrenmelerini pekiştireceğini belirten öğretmenler, öğrencilerine bu imkânı sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkürlerini sundular.
Öğrencilere Merkezi Yemekhanede yemek ikram edilmesinin ardından ziyaret sona erdi.