21
Aralık
2021
Üniversitemizde Vuslat Sergisi Düzenlendi

Üniversitemiz Batı Raman Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanında 21 Aralık 2021 tarihinde Şeb-i Arus Haftası kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından “Vuslat” adlı bir sergi düzenlendi. Mevlana’nın ölüm yıl dönümünü anma amacıyla düzenlenen sergiye Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necmettin Sezgin ve Prof. Dr. Rohat Cebe, Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Yazıcıoğlu, Ressam Arzu Kaplan ve öğrenciler katıldı.



18 farklı eserin sunulduğu serginin açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Rohat Cebe, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında “Hazreti Mevlânâ’nın Uluslararası Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri” kapsamında düzenlenen bu sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Mevlânâ’nın daha doğru anlaşılması ve anlatılması maksadıyla öğrenciler tarafından yorumlanan eserlerin ve ney dinletisinin sunulacağını belirten Cebe, resim ve müzik sanatının bir arada olduğu anma sergisi oluşturduklarını ifade etti.





Fuaye alanının gezilmesi ve öğrencilerin oluşturdukları eserler hakkında bilgi alınmasının ardından Ebru Sanatçısı Arzu Kaplan ney eşliğinde “Lale” temalı üç farklı Ebru çizimi gerçekleştirdi. Ebru sanatının kendine has doğal suyu ve boyaları olduğunu anlatan Kaplan, malzemelerin doğal olmasının farklı duyguları resimlere farklı yansıttığını anlattı. Ebru sanatının sanatçının ruh haline bağlı olarak icra edilebildiğini söyleyen Kaplan, 12 yıldır ebru sanatıyla uğraşan biri olarak kişi çok deneyimli olsa bile ruh dünyası ebru sanatına uygun olmadığı anlarda ortaya iyi eserler çıkarılamayabileceğini sözlerine ekledi.