23
Şubat
2024
Üniversitemizde “Uluslararası Hukuk Çerçevesinde İsrail Sorunu Ve Kudüs Davası” Konferans’ı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu’nda “Uluslararası Hukuk Çerçevesinde İsrail Sorunu ve Kudüs Davası” adlı konferans düzenlendi. 22 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen konferansa Cihannüma Derneği Başkan Vekili Avukat Cavit Tatlı konuşmacı olarak katıldı. Konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, akademik ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.



 Avukat Cavit Tatlı, İsrail’in kurulması ile ilgili tarihsel süreçlerinden bilgiler verirken “İsrail ve Filistin arasındaki mesele bir tarafta evlat acısı bir tarafta kuyruk acısıyla, yıllarca süregelen onlarca meselenin sonucunda gerçekleşiyor. Doğu Kudüs, Batı Kudüs diye bir şey yok. Sadece tek bir Kudüs var. Askerlerin karşısına taşla çıkan kişi mazlum değil, kahramandır." dedi.



“Dünyanın gözleri önünde İsrail; kadın, çocuk, genç, yaşlı, sivil demeden insanları öldürüyor. Artık uluslararası hukuk çerçevesinde yaptırım uygulama zamanıdır” diyen Tatlı,  İsrail’in Filistin'e yönelik katliam politikasıyla uluslararası hukuku defalarca ihlal ettiğini ve etmeye devam ettiğini belirtti.



Konferans Rektör Yardımcısı Sezgin’in, Avukat Tatlı’ya hediyelerini takdim etmesinin ardından sona erdi.