31
Mart
2022
Üniversitemizde Türkiye’yi Yarınlara Taşımak İsimli Konferans Düzenlendi

Üniversitemizde 30 Mart 2022 tarihinde Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda Türkiye’yi Yarınlara Taşımak isimli bir konferans düzenlendi. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un konuşmacı olarak yer aldığı konferansa; Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimizin ve üniversitemizin yöneticileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.



Rektör Demir: “En Büyük Yatırım İnsana Yapılan Yatırımdır”
Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi öğrencilerini alanında uzman birçok isimle bir araya getirmeye özen gösterdiklerini söyledi. Gençlerin yarınlarımızın teminatı olduğunu dile getiren Rektör Demir, öğrencilerin iyi yetişmiş bireyler olarak gerçek hayata atılmalarını sağlamanın asli görevleri olduğunu belirtti. Evrensel bilgiyi üreten bir merkez olarak öğrencileri geleceğe donanımlı yetiştirmek amacında olduklarını kaydeden Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Akademik ve fiziki imkânların her geçen gün iyileştirildiği üniversitemizde bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif birçok etkinlik gerçekleştirmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. En büyük yatırımın insana yapılması inancında olduğumuz için insan ve öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. Geleceğe dair umutlarımızı siz kıymetli öğrencilerimize bağlıyoruz. Batman Üniversitesi çatısı altında öğrenim gören her bir öğrencimiz bizim için ayrı bir değerdir. Bu inançla sizleri geleceğe hazırlarken hayallerinizin olmasını istiyoruz. Hayallerinize ulaşırken araştıran, sorgulayan, eleştiren ve düşünen bireyler olmanızı ve ülkemize sahip çıkmanızı amaçlıyoruz. Ülkesine sahip çıkan bireyler olarak her konuda fikir sahibi olmanız için farklı alanlardaki uzman isimlerle sizleri buluşturmaya özen gösteriyoruz.”



Prof. Dr. Numan Kurtulmuş: “Köksüz Olan Bir Milletin Ayakta Durması Mümkün Değildir”
Prof. Dr. İdris Demir’in konuşmasının ardından konferansa geçildi. Batman Üniversitesinin kurulduğu günden bu yana önemli bir yol kat ettiğini belirten Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, en önemli mirasın öğrencilerimizin güler yüzlü, kendine güvenen, aydın fikirli bireyler olduğuna vurgu yaptı. Köklerini geçmişinden alan ve umutla geleceğe yol almış bir topluluk olduğumuzu hatırlatan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Köksüz olan milletin ayakta durması asla mümkün değildir.” dedi. Köklerimizle yükseleceğimizi ve bunun bizim başarımız olacağını dile getiren ve toplumsal gelişimin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Numan Kurtulmuş sözlerine şu şekilde devam etti: “İnsanlar istedikleri kadar çabalasalar da kendi geleceklerini tayin edemezler fakat bu toplum için böyle değildir. Büyük medeniyetlerin nasıl yükseldiklerini, nasıl çöktüklerini tarih bize öğretti. Toplumları bir araya getirip yöneten adalettir. Yani ‘Adalet mülkün temelidir.’ İnsana, hayata ve evrene ilişkin dengeyi tutturabilmek, adaletle ve özgürlükle olur. Tüm dünyada insanların sorunlar yaşamasının nedeni, insanların prensiplerini kaybetmesinden kaynaklanır. Bizim kitabımızda din, dil, ırk ayrıştırması asla kabul edilemez.”



Prof. Dr. Numan Kurtulmuş: “Değişimin Asıl Öznesi İnsandır”
Toplumun gelişimi için insanı ön plana çıkarıp kendimizi düzelterek gelişimi yakalayabileceğimizi ifade eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, değişimin asıl öznesinin insan olduğunu, bunun da sürekli gelişimi takip etmekle mümkün olacağını anlattı. İnsanın iyi taraflarının ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş sözlerine şu şekilde devam etti: “Güçlü devlet güçlü milletle ortaya çıkacaktır. Bu da zenginliklerimizi tek elde tutarak değil, tüm millete mal etmekle mümkün olacaktır. Bilimde, kültürde, sanatta, felsefede ve birçok alanda gayretle çalışıyoruz. Biz burada göstergemizi uluslararası olarak düşünerek maratonda olduğumuzu unutmayıp kendimizi iyi yetiştireceğiz ve hedeflerimize ulaşacağız. Yapay zekâya ek olarak teknolojik çalışmalarımızda çok iyi yerlere geldiğimizi ve ilerlemenin çalışma ile devamının geleceğine inanıyorum. Teknofest ile beraber fevkalade yarışan nesillerimizi izlemekteyiz. Herkesle dünyaya bakışımız farklı olabilir ama hepimizin hedefi Türkiye’yi yarına taşımak olmalı. Savaş diliyle değil barış diliyle konuşacağız.”



Öğrencilerin geleceğine odaklanırken hedeflerine ulaşmak ve donanımlı bireyler olmaları için tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konferans sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in günün anısına Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a hediye takdiminin ardından program sona erdi.