Şubat
Üniversitemizde Toplanan Yardımlar Deprem Bölgesine Ulaştırılmak Üzere Yola Çıktı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmak amacıyla üniversitemiz tarafından toplanan yardımların bulunduğu tır, Adıyaman Merkez’e doğru yola çıktı. 9 Şubat 2023 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kampüsünden hareket eden yardım tırında, özellikle AFAD tarafından belirlenen temel ihtiyaç malzemeleri bulunuyor.

Rektör Demir: “Üniversitemiz Afet Koordinasyon Kurulu Çalışmalarına Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor”
Toplanan yardımlar hakkında açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ülke olarak tarif edilemeyecek kadar büyük bir acıyla karşı karşıya kaldığımızı belirterek amaçlarının depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamaya çalışmak olduğunu dile getirdi. Yardımların özellikle AFAD tarafından belirlenen ihtiyaç listesinin göz önünde bulundurularak toplandığını ifade eden Rektör Demir,  ülkemizdeki tüm kurumlar ve vatandaşlar gibi Batman Üniversitesinin de personeli ve öğrencisiyle seferber olduğunu söyledi. Rektör Demir, üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu almak ve gerekli desteklerde bulunmak üzere Üniversitemiz Afet Koordinasyon Kurulunun çalışmalarına ivedilikle devam ettiğini sözlerine ekledi.