19
Aralık
2023
Üniversitemizde Sürdürülebilirlik Konuşmaları Serisi Başladı

Üniversitemizde Kalite Koordinatörlüğü’nün organize etmiş olduğu BATÜ Sürdürülebilirlik Konuşmaları serisi başladı. Serinin ilk konferansı Doç. Dr. Harika Süklün’ün sunduğu “Ben Tek Başıma Ne Yapabilirim Ki?” adlı konferans oldu. 19 Aralık 2023’te Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Önümüzdeki yüz yılda öngörülen kıtlığa karşı önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr. Harika Süklün verdiği konferansta “Dünyada açlık çeken çok fazla insan varken evlerde onlarca gıda kaybediliyor. Doğaya daha saygılı, gıdaları tüketmek konusunda daha planlı davranarak gıda kayıplarını azaltabiliriz. Gelecek yüz yılda çocuklarımız, torunlarımız için yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız. O sebeple tek başıma ben ne yapabilirim ki demeden bir şeyler yapmaya başlamalıyız” ifadelerini kullandı.



Program sonunda katılımcıların sorularını alan Süklün gıdaların kabuklarını, saplarını farklı şekillerde değerlendirmek üzerine de paylaşımlarda bulundu.