10
Mayıs
2024
Üniversitemizde "Sürdürülebilir Enerji ve Paradigmalar’’ Paneli Düzenlendi

Sürdürülebilir enerji alanındaki son gelişmeleri ve gelecek paradigmaların takipçisi olan Üniversitemiz ev sahipliğinde, "Sürdürülebilir Enerji ve Paradigmalar" adlı panel gerçekleşti. 9 Mayıs 2024 tarihinde, Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen panele Kanada Waterloo Üniversitesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur, ABD Nevada Üniversitesi emekli Prof. Dr. Yunus Çengel, Kanada Ontario Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde kürsüsü bulunan Prof. Dr. İbrahim Dinçer, konuşmacı olarak katıldı. Programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, EKOM Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Enerji çalışmalarında dış paydaş olarak programa katılan, TPAO, TÜPRAŞ ve Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileri enerji alanındaki gelişmeleri takip etmek üzere programa eşlik etti.



Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, sürdürülebilir enerjinin önemini vurgulayarak, üniversitenin bu alandaki çalışmalarına destek verdiğini bu hususta üniversitemizde böylesine değerli profesörleri ağırlamanın memnuniyet verici olduğunu belirtti.



Üniversitemiz EKOM Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür, EKOM faaliyetleri hakkında yaptığı konuşmaları ile devam etti. Sonrasında; Kanada Waterloo Üniversitesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur ‘’Enerji Ve Çevre Çözümlemelerinden Mühendislik Eğitiminin Rolü’’ konusunda verdiği bilgilerle, ABD Nevada Üniversitesi emekli Prof. Dr. Yunus Çengel "Sürdürülebilir Bir Enerji Geleceği" konusunda verdiği bilgilerle, Kanada Ontario Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesinde kürsüsü bulunan Prof. Dr. İbrahim Dinçer "Hidrojen Çağı ve Sürdürülebilir Gelişme Boyutları" konusunda verdiği bilgilerle salonun ilgisini üzerine çekti.



Açılış konuşmalarının ardından panel ile devam eden programda;  “Enerji, Çevre, Eğitim Ve Sanayi Dörtgeni: Beklentiler Ve Neler Yapılmalı?” adlı panel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul moderatörlüğünde, üç değerli profesörün katılımıyla gerçekleşti. Panelde konuklar salondan gelen soruları yanıtlayarak salondaki konukların olayla ilgili daha detaylı bilgiler edinmelerini sağladı.


Program Rektör Yardımcısı Ertuğrul’un, Prof. Dr. İbrahim Dinçer’e, Üniversitemiz Fen-EdebiyatFakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş’ın, Prof. Dr. Yunus Çengel’e, Üniversitemiz EKOM Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür’ün, Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur’a hediyelerini takdim etmelerinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Programın ikinci oturumu Sürdürülebilir Kalkınma ve Hidrojen Enerjisi çalıştayı şeklinde gerçekleşti. EKOM ile birlikte üniversitemiz akademisyenlerinden oluşan Hidrojen Çalışmaları ekibi ile birlikte TPAO, TÜPRAŞ ve Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi yetkililerinin katıldı. Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur, Prof. Dr. Yunus Çengel ve Prof. Dr. İbrahim Dinçer hocalarımız, Hidrojen konusunda deneyimlerini paylaştıkları çalıştayda, proje geliştirme amaçlı görüşmeler yapıldı. İşbirlikleri için görüşmeler yapılarak Hidrojen tabanlı projelerin yapılması konusunda yol haritası oluşturuldu.