12
Ekim
2023
Üniversitemizde Siber Koza İnovasyon Merkezi ve Laboratuvarı Törenle Açıldı

Teknolojik ve özgün projeleri hayata geçirmek, öğrencilere uygun ortamlarda eğitim desteği vermek ve siber güvenlik alanında istihdam sağlayabilmek amacıyla Üniversitemiz ve Siber Koza Siber Güvenlik ve Savunma San. A.Ş. iş birliği ile kurulan ”Siber Koza İnovasyon Merkezi ve Laboratuvarı” düzenlenen törenle açıldı. 12 Ekim 2023 tarihinde Batı Raman kampüsü Vadi Park merkezinde açılışa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Siber Güvenlik ve Savunma San. A.Ş. yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.



Üniversitemiz öğrencileri ve akademik personeli tarafından geliştirilecek fikir ve projelerin desteklenmesi, projelerde yer alacak öğrencilere gerekli eğitimlerin ve mentörlük desteğinin verilmesi, başarılı projelere yatırımcı desteği ve nitelikli personelin istihdamına olanak sağlanması amacıyla Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Siber Koza Siber Güvenlik ve Savunma San. A.Ş. firma kurucusu Alper Cem Yılmaz tarafından 12 Şubat 2022 tarihinde protokol imzalanmıştı.



Açılış hakkında açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Uluslararası Bilişim Kongresinin kazanımlarından olan ve geçen yıl imzalamış olduğumuz protokolün bir meyvesi olan Siber Koza İnovasyon Merkezimiz ve Laboratuvarımız üniversitemiz ve öğrencilerimizin gelişimine yönelik önemli katkılar sunacaktır” dedi. Protokolle birlikte üniversitemizin Siber Koza İnovasyon Merkezi ve Laboratuvara kavuştuğunu anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “İnovasyon Merkezi ve Laboratuvarı sayesinde başarılı bulunan projeler, ürüne dönüşebilecek. Yetenekli öğrencilerimiz başarılı projelerini hayata geçirirken aynı zamanda maddi destek alabilecekler. Amacımız, öğrencilerimizin girişimcilik yönlerini de güçlendirmek. Üniversitemizi akademik olarak güçlendirmenin yanı sıra fiziki imkânlarımızı da artırarak bilimin ışığında ilerliyoruz.”