24
Kasım
2021
Üniversitemizde Öğretmenliğe Dair Söyleşi Düzenlendi

Üniversitemiz Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda “Batman Üniversitesi Söyleşileri” kapsamında 24 Kasım 2021 tarihinde “Emekli Akademisyenlerimizle Öğretmenliğe Dair Söyleşi” düzenlendi. Batman Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yılmaz, Emekli Öğretim Görevlisi Ekrem Kaya ve Emekli Öğretim Görevlisi Cemil Manap’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe ile Prof. Dr. Necmettin Sezgin, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevleri başında şehit düşen öğretmenlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversitemiz tarafından hazırlanan günün anlam ve önemini belirten videonun izlenmesi ile birlikte söyleşiye geçildi.



Rektör Demir: “Üniversitemiz Akademisyenlerimizin Emekleriyle Bugünlere Ulaşabildi”
Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi Söyleşileri kapsamında birçok söyleşi düzenlediklerini ancak düzenlenen bu söyleşinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek üniversitemizde görev yapmış ve üniversitemizin bugünlere gelmesinde büyük emekler sarf etmiş akademisyenlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Eğitim-öğretim kurumlarının her kademesinde görev yapmış bir akademisyen olarak öğretmenlik mesleğine saygı duyduklarını söyleyen Rektör Demir, üniversite olarak her zaman öğrenerek ve öğreterek daha ileriye gideceklerini ve daha büyük çalışmalar yapacaklarını kaydetti.  



Prof. Dr. Ali Yılmaz: “Öğretmenlik Manevi Hazları Olan Bir Meslek”
Konuşmasına 1980’li yılların başına kadar öğretmen yetiştiren kurumların işleyiş şeklini anlatarak başlayan Prof. Dr. Ali Yılmaz, bu sayede geçmişte ve günümüzde öğretmen yetiştirme anlayışının daha iyi anlaşılacağını dile getirdi. Öğretmenliğin en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirten Yılmaz, toplumun bazı kesimlerinde öğretmenliğin “Tanrı Mesleği” olarak anıldığını kaydetti. Eğitim ve bilim sayesinde evren, atom altı parçacıkları gibi varlıkların organize edilişlerini öğrendiğimizi belirten Yılmaz, ulaşılan teknoloji ile birçok yeni varlığın keşfedildiğini sözlerine ekledi. Öğretmenler sayesinde yetiştirilen öğrencilerin birçok alanda hizmet vermesinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Yılmaz, eğitime her zaman önem verilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini de vurguladı.



Öğr. Gör. Ekrem Kaya: “Eğitim Hayatın Her Aşamasında ve Her Alanında Gerekli”
Üniversitemizin kuruluş aşamasında görev yapmış bir öğretim görevlisi olarak bu özel günde üniversitemizde bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Emekli Öğr. Gör. Ekrem Kaya, üniversitemizin kurulduğu tarihten itibaren ihtisaslaşması için yürüttükleri çalışmaları anlatarak konuşmasına başladı. Üniversitemizde otuz yıl görev yaptıklarını ve bu süre içinde çeşitli atölyeler ve laboratuvar kurduklarını belirten Kaya, eğitim-öğretimin devamlılığı için yapılan tüm çalışmaların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Eğitimin hayatın her aşamasında ve her alanında gerekli olduğunu vurgulayan Kaya, bu konuda öğretmenlere büyük işler düştüğünü, öğretmenlerin verdikleri iyi eğitimle rol model olmalarının sonucunda toplumun gelişebileceğini sözlerine ekledi.



Öğr. Gör. Cemil Manap: “Öğrenme Hayat Boyu Devam Eden Bir Süreçtir”
41 yıl öğretmenlik yapmış biri olarak üniversitemiz tarafından hazırlanan öğretmenler günü videosunun kendilerini öğretmenlik yıllarına götürdüğünü dile getirerek konuşmasına başlayan Öğr. Gör. Cemil Manap, öğretmenlik hayatı boyunca öğretimin her kademesinde görev yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Öğretmenliğin en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirten Manap, kendisi için kutsal olan üç mesleğin öğretmenlik, doktorluk ve din adamlığı olduğunun altını çizdi. Bu üç meslek grubunun fikirleriyle ve uygulamalarıyla insan hayatını büyük ölçüde etkilediğini de anlatan Manap, bundan dolayı topluma iyi örnek olmaları gerektiğini vurguladı. Öğrenme ve öğretme işinin hayat boyu devam ettiğini de belirten Manap, öğretmenlerin aynı zamanda bilgiyi sürekli güncelleyen öğrenciler olduklarını da sözlerine ekledi.



Söyleşinin ardından emekli akademisyenlerimize üniversitemizde görev yapan akademisyen öğrencileri tarafından plaket takdim edildi. Söyleşi, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından tüm öğretmenler ve Şehit Şenay Aybüke Yalçın anısına söylenen türkülerin ardından sona erdi.