25
Kasım
2022
Üniversitemizde Öğretmenler Günü’nde Tecrübe Konuşuyor İsimli Söyleşi Düzenlendi

Emekli akademisyenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle üniversitemizde düzenlenen “Tecrübe Konuşuyor” söyleşisiyle hem öğretmenlik hem de akademisyenlik yaptıkları dönemlere dair tecrübelerini anlattılar. 24 Kasım 2022 tarihinde Üniversitemiz Batı Raman Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel, Batman ilinde görev yapan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin’in yaptığı söyleşiye, emekli akademisyenler Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik, Öğr. Gör. Burhan Zorluoğlu, Öğr. Gör. Tevfik Yıldız ve Öğr. Gör. Zeki Ekinci davetli konuşmacı olarak katıldılar. Söyleşi öncesinde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve görevleri başında şehit düşen öğretmenlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Koray Çal tarafından piyona dinletisi gerçekleştirildi.



Zorluoğlu: “Meslek Hayatım Boyunca Öğrencilerimle Daima Empati Kurmaya Çalıştım”
Söyleşinin ilk konuşmacısı olan emekli akademisyen Öğr. Gör. Burhan Zorluoğlu, kendileri için önem arz eden Öğretmenler Günü’nde konuşmacı olarak davet edildikleri için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti. Öğretmenlik ve akademisyenlik süreci boyunca yüzlerce öğrenci yetiştirdiklerini belirten Zorluoğlu, bu öğrencilerin iyi mevkilere gelmelerinin, onları farklı meslek dallarında görmenin gurur verici olduğunu ifade etti. Öğretmenlik mesleğinde empati kurabilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, meslek hayatı boyunca öğrencileriyle daima empati kurmaya çalıştığının altını çizdi. Zorluoğlu, Batman Üniversitesinin gelişiminin eskiye nazaran çok daha iyi noktada olduğuna dikkati çekerek Batman Üniversitesinde okuyan öğrencilerin çok şanslı olduklarını kaydetti.



Çelik: “Ülkemizin Vatandaşlarının İnsani Değerlere Ne Kadar Önem Verdiklerini Bir Daha Anladım”
Söyleşide konuşan  emekli akademisyen Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik, Batman Üniversitesinin kurulmasında aktif görev aldığını kaydetti. Dünyanın birçok ülkesine seyahatler gerçekleştirdiğini dile getiren Çelik, bu ülkelerin ülkemizle kıyaslandığında ülkemizin ne kadar güzel olduğunu ve ülkemizin vatandaşlarının insani değerlere ne kadar önem verdiklerini bir daha anladığını dile getirdi.



Yıldız: “Mesleğimi Sevmeme Vesile Olan Merhum Hocalarıma Şükranlarımı Sunarım”
Öğretmen ve daha sonra akademisyen olmasında verdikleri eğitimle büyük katkı sağlayan ve mesleğini sevmesine vesile olan merhum hocalarına şükranlarını dile getiren Ögr. Gör  Tevfik Yıldız, zor şartlarda okuduklarını, birçok konuda yaşanan olumlu gelişmelerin ve imkânların ardından şimdiki gençlerin çok şanslı olduklarını dile getirdi.



Ekinci: “Öğretmenler Günü’nde Hatırlanmak Mutluluk Verici”
Öğretmenler Günü’nde hatırlanmalarının mutluluk verici olduğunu söyleyen ve burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten emekli akademisyen Öğr. Gör. Zeki Ekinci ise meslek hayatında yaşadığı gurur verici anısının mezun olduğu okula atanmak ve bir zamanlar eğitim gördüğü öğretmenlerle aynı öğretmenler odasını paylaşmak olduğunu ifade etti. 



Rektör Demir: “Üniversitemizde Gerçekleştirilen Çalışmalar ve Gösterilen Gayretler YÖK Nezdinde Taltif Ediliyor”
Davetli konuşmacıların, genç öğretmenlerin ve öğrencilerin mesleklerini sevmeleri için yapmaları gerekenler hakkında tavsiye ve önerilerde bulunmalarıyla sona eren söyleşinin adından konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,   emekli akademisyenleri üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek kendilerine teşekkür etti. Batman Üniversitesi olarak önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Demir, üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmaların ve gösterilen gayretlerin YÖK nezdinde bilindiğini ve taltif edildiğini vurguladı.  Bölgede bulunan 5 üniversitenin rektörleriyle bir araya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın hususi olarak Batman Üniversitesini ziyaret ettiğini hatırlatan Rektör Demir, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan 2022 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporlarına göre üniversitemizin başarı oranlarındaki önemli artışlarından bahsetti.  2019 ve 2020 yıllarında pandemi nedeniyle düzenlenemeyen uluslararası sempozyum, kongre veya sanatsal sergi sayısının, 2018 yılında sadece 1 olduğuna dikkati çeken Rektör Demir, 2021 yılında büyük bir artışla 14’e ulaştığının altını çizdi. Rektör Demir, yayımlanan raporlarda, üniversite kütüphanesinde öğrenci başına düşen e-yayın, ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın, SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI endeksli dergilerde yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayılarında da önemli artışların gözlendiğini vurguladı.



Rektör Demir: “Cumhurbaşkanlığımız, YÖK Başkanlığımız ve Devletimizin Bütün Birimleri İle Üniversite Olarak Bir Vizyon Çerçevesinde Koordineli Bir Şekilde İlerliyoruz”
Batman Üniversitesinin gelişmesine ve bugünlere gelmesine büyük katkılar sunan ve üniversitemiz öğrencilerinin geleceklerine ışık tutmak için çaba gösteren emekli akademisyenlere teşekkür eden Rektör Demir konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bizden önceki yönetimler tarafından çok değerli çalışmalar yapıldı. Bize düşen çalışmaları daha iyi noktalara taşımaktır. Rektörlük görevimin 1 buçuk yılı tamamlandı. Bu süre zarfında yönetim ekibimiz ve fedakâr personelimiz sayesinde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Batman Üniversitesini hak ettiği yere ulaştırmak için var gücümüzle çalışmak boynumuzun borcudur. Her geçen yıl hem fiziki alt yapı çalışmalarımız hem de akademik başarılarımız daha da artacak. 2021 yılında büyük bir enerji zirvesi, büyük bir bilişim zirvesi gerçekleştirdik. Bilişim zirvesi o kadar büyük bir yankı yaptı ki bu sene zirveyi, bir bilişim festivaline dönüştüreceğiz. Temel amacımız,  Batman Üniversitesini muasır seviyeye yükseltebilmektir. Cumhurbaşkanlığımız, YÖK Başkanlığımız ve devletimizin bütün birimleri ile üniversite olarak bir vizyon çerçevesinde koordineli bir şekilde ilerliyoruz. Başarımızın en temel kaynağı da budur.”


 
Rektör Demir’in konuşmasının ardından söyleşiye katılan emekli akademisyenlere plaketlerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından söyleşi sona erdi.