13
Ekim
2022
Üniversitemizde Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri Başladı

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukların tanıtılması ve toplulukların faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmelerin yapılması amacı ile 12 Ekim 2022 tarihinde Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde “Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri” açılış etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, kurum yöneticileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.



Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, öğrencilerin düzenledikleri etkinlikleri çok önemsediklerini bu nedenle topluluk tanıtım günlerini başlattıklarını ifade etti. Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilecek olan etkinliklerin topluluklar ile yapıldığını belirten ve öğrencilerin bu etkinlikler sayesinde farklı tecrübeler edinebileceklerini kaydeden Cebe, öğrenci topluluklarının üç gün boyunca stantlarda faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmeler yapacaklarını anlattı.



Öğrencilerin hem kendilerini ifade edebilme hem de etkinlik yapabilme becerilerinin gerçekleşmesi açısından bu tür etkinlikleri daha da artırmayı ve öğrenci ile bütünleşen bir yerleşke hayatını önemsediklerini anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrenci odaklı bir üniversite misyonu ile gelen tüm talepleri değerlendirmeye ve imkânlar dâhilinde bu talepleri de hayata geçirmeye özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.



Otuz iki öğrenci topluluğunun stant açtığı etkinlikte topluluklar, düzenlemiş oldukları programları, aktiviteleri ve ilerleyen dönemde gerçekleştirecekleri faaliyetleri anlatarak yeni üye kayıtları aldı.