22
Kasım
2022
Üniversitemizde Necat Nasıroğlu Proje Yarışması’23 İçin Hazırlıklar Devam Ediyor

Yükseköğretim Kurulu tarafından enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin ardından alanla ilgili önemli çalışmalara imza atılan üniversitemizde Necat Nasıroğlu Proje Yarışması için hazırlıklar devam ediyor. İlki “Dijital Teknolojiler” temasıyla düzenlenen yarışma bu yıl ise “Enerjide Dijital Teknolojiler” temasıyla düzenlenecek. 15-30 Ocak 2023 tarihleri arasında proje başvurularının ön değerlendirilmesinin yapılacağı ve sergiye katılacak projelerin seçileceği yarışma, 17 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek konferans ve sonuç oylamasıyla tamamlanacak.


Dereceye Giren Yarışmacılara Ödüller Verilecek
Yapay zekâ ve ileri makine öğrenimi, akıllı uygulamalar, nesnelerin interneti, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik, dijital ikizlik, dijital uygulama ve servis mimarisi gibi dijital teknolojilerde trend alt kategorilerin olduğu yarışmada, ürün alanında birinci olan yarışmacıya 30 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncüye ise 10 bin Türk Lirası; fikir alanında birinci olan yarışmacıya 20 bin, ikinciye 12 bin 500 ve üçüncüye de 7 bin 500 Türk Lirası ödül verilecek.


 
Rektör Demir: “Batman Üniversitesinde Yapılan Çalışmalar, Dijital Teknolojiyle Desteklenerek Tasarlanıyor”
Necat Nasıroğlu Proje Yarışmaları’23 için yapılan hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Enerji alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerinin ve çalışmaların somut çıktılarını almaya başladıklarının altını çizen Rektör Demir, yarışmanın bu yılki temasının da bu minvalde belirlendiğini dile getirdi. Hayatımızın birçok alanında getirdikleri yenilikler sebebiyle dijital teknolojiler konusunun büyük önem arz ettiğini söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinde yapılan çalışmaların da dijital teknolojiyle desteklenerek tasarlandığını söyledi.
 
Rektör Demir: “Her Çalışmada Gençleri Merkeze Almamız Gerektiğinin Bilincindeyiz”
Proje yarışmalarının özellikle gençler için teşvik edici olduğunu vurgulayan Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Gençlerin fikirlerinin projelere dönüşmesini sağlamak en önemli misyonlarımızdan biridir. Bu yarışma sayesinde gençlerin projelerini gösterebilmeleri, bilgi paylaşımında bulunabilmeleri, en önemlisi de özgüven kazanmaları sağlanıyor. Gençlerin proje üretebilmeleri için modern laboratuvarlar ve çalışma alanları oluşturduk ve bunları artırmaya devam ediyoruz. Bu tür yarışmalar uzun vadeli stratejik hedeflerimizle uyumlu çünkü biz Batman Üniversitesinin dijital teknolojiyle desteklenmiş bir enerji merkezi olacağına inanıyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmemiz için de her çalışmada gençleri merkeze almamız gerektiğinin bilincindeyiz. Fikri, projesi olan herkesin yarışmaya başvurmasını bekliyoruz.”

Projeye Fikir alanında başvuruda bulunmak için tıklayınız.
Projeye Ürün alanında başvuruda bulunmak için tıklayınız.