12
Temmuz
2024
Üniversitemizde “Milli Birlik ve Beraberlik” Etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Münasebetiyle Etkinlikler Düzenleniyor
Üniversitemizde düzenlenen “Milli Birlik ve Beraberlik” konulu webinara Rektörümüz Prof. Dr. İdris Demir ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi eski Rektörü ve TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut konuşmacı olarak katıldı. Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan menfur darbe girişiminin ardından demokrasinin önemine vurgu yapılarak şehitlerimiz rahmetle yâd edildi.



Webinarın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. İdris Demir; ''Bugün burada 15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı destanın yıl dönümünü anıyoruz. O gece, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmak için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu webinar, sadece geçmişte yaşananları hatırlatmak için değil, aynı zamanda geleceğimizi inşa ederken birlik ve beraberliğimizin önemini vurgulamak için düzenlenmiştir. Üniversiteler olarak bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz genç nesilleri en iyi şekilde yetiştirmektir. Bu doğrultuda, millî ve manevî değerlerine bağlı, donanımlı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Üniversitemiz, bu bilinçle hareket ederek bilimsel araştırmaların yanı sıra, millî ve manevî değerlerin yaşatılması ve aktarılması noktasında da önemli adımlar atmaktadır. 15 Temmuz, bize bir kez daha göstermiştir ki, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizde aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Milletimizin iradesine sahip çıkarak, demokrasimizi ve özgürlüğümüzü koruma kararlılığı, geleceğe dair en büyük umut kaynağımızdır. Rabbim, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın, 15 Temmuzlar yaşatmasın” dedi.



Webinara konuk olarak katılan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ise ''600 yıl boyunca hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu, tarihimizde birlik ve beraberlik içerisinde uzun yıllar boyunca güçlü bir şekilde yaşadığımızın önemli bir örneğidir. Bu örneğin sebebi bizlerin, fiziki fetihlerden çok, gönüllerde kazandığımız zaferlerle ilgilidir. Bizler bu ülkeye zarar vermek isteyenlere karşı Çanakkale'de, Millî Mücadele’de, 15 Temmuz’da bu toprakları vatan yapan şehitlerimize şükran borçluyuz. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda, bizi bölemediler ve güçlü kaldık. Tarihte yaşadığımız darbelerle dış güçlerin hâlâ birlik ve beraberliğimizi bozmak istediğinin en büyük işaretidir. 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi de ülkemizi bölmek ve birliğimizi bozmak amacıyla yapılmıştı. Ancak milletimiz bu tuzağa düşmedi'' dedi.



Ayrıca 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 19.00’da Atatürk Park’ında Üniversitemiz tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisinin açılışının yapılacağını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. İdris Demir, tüm Batman Üniversitesi öğrenci ve personelini etkinliğe davet etti.