26
Mayıs
2022
Üniversitemizde Lezzetin Renkleri Sergisi Düzenlendi

Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü ile Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin Üniversitemiz Bahar Şenlikleri kapsamında birlikte düzenledikleri Lezzetin Renkleri adlı sergide hem lezzetler hem de resimler sergilendi. 25 Mayıs 2022 tarihinde Merkezi Yemekhanede düzenlenen sergiye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve eşi, senato üyeleri ve aileleri katıldı.



Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Hüseyin Gül’ün şefliğinde bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan yemek ve tatlı misafirlerden beğeni alırken Resim Bölümü öğrencileri de yemeklerle ilgili çizdikleri resimlerle göz doldurdu.
Resim Bölümü öğrencilerinin düzenledikleri sergiyi gezen Rektör Demir, öğrencilerle sohbet ederek resimler hakkında bilgiler aldı. Resim sergisinin ardından yemek ve tatlı sunumuna katılan Rektör Demir, Öğr. Gör. Hüseyin Gül ve öğrencilerinin tatlı tabağı hazırlama tekniklerini izledi. Rektör Demir ve eşinin de birlikte tatlı tabağı hazırladıkları sergide, çocuklar da tatlı malzemeleriyle birbirinden renkli tabaklar hazırlayarak eğlenceli anlar geçirdiler.



Rektör Demir: “Çalışmalarımızın Meyvelerini Somut Olarak Almak Mutluluk Verici”
Serginin ardından konuşan Rektör Demir, üniversitemizde yapılan bilimsel, kültürel ve sanatsal birçok alandaki çalışmanın meyvelerini somut olarak almanın mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Üniversitemiz öğrencilerinin nitelikli sergiler düzenleyebilecek seviyeye gelmelerinin üniversitemiz misyonunun da önemli bir parçası olduğunu belirten Prof. Dr. İdris Demir, hem tatlı hem de resim sergisinde emeği geçen akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti.