14
Nisan
2023
Üniversitemizde Kariyer Rehberliği Webinarı Düzenlendi

Alanında uzman akademisyen ve isimleri öğrencilerine rehber olmak için buluşturan üniversitemizde, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından Avrupa Birliği fonuyla finansal katkı sağlanan “Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi” kapsamında 13 Nisan 2023 tarihinde Kariyer Rehberliği webinarı düzenlendi. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Kay moderatörlüğünde gerçekleşen webinarda konuk konuşmacı Psikolog Ferda Öztürk, öğrencilerin kariyerlerini planlama noktasında ışık tutacak bilgiler paylaştı.


 
Öztürk: “Gençlerimizin Sosyal ve Psikolojik Açıdan Güçlenmeye İhtiyacı Var”
Webinar kapsamında üniversitemiz öğrencileriyle deneyimlerini paylaşan Öztürk, eğitim durumuna bakmaksızın her bireyin istihdam edilmeye gereksinimi olduğunu ve bu anlamda arz talep üzerine iş sahalarının öğrencilerin mesleki yeterliliklerine göre oluşturulması gerektiğine değindi. Öztürk, “Genç İstihdamın Desteklenmesi Projesi” ile beyin ve işçi göçünü engellenmesi, bireylerin kendi şehirlerinde ve bölgelerinde istihdam edilmeleri için çalıştıklarını dile getirdi. Katılımın geniş olduğu webinar toplantısında öğrencilerin kariyer planlarına dair sorular cevaplandı.

Rektör Demir: “Nitelikli Bir Kariyere Ulaşmak İçin Azmetmek, Fedakârlık ve Sabır Göstermek Gerekir”
Batman Üniversitesi olarak bölgemizdeki gençlerin ve öğrencilerimizin istihdamlarına katkı sağlamayı çok önemsediklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Mesleki olarak başarılı bir kariyer elde etmek isteyen gençlerimiz için her türlü akademik desteği sunmaya hazırız. Kariyer Rehberliği webinarı sayesinde katılımcı gençlerimizin geleceğe hazırlanma motivasyonlarına cesaret veriyoruz. Gelecekte bunun somut çıktılarını görmek bizleri çok mutlu edecek” sözleriyle webinarda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.