02
Haziran
2022
Üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi Temel ve İç Tetkik Eğitimleri Düzenlendi

Kaliteyi kurum kültürü haline getirmeye çalışan üniversitemizde 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel ve İç Tetkik Eğitimleri verildi. Üniversitemiz Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen eğitimlere akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.


 
Eğitimlerin açılış konuşmasını yapan Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Bayram Demir, üniversitemizin kalite sürecinde geldiği aşamalara ve bu sürecin üniversitemiz için önemine değindi. Demir’in ardından konuşan Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin de Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili yapılan eğitimlerin kaliteyi tabana yayma konusunda büyük önem arz ettiğini kaydederek eğitimlerin üniversitemiz için hayırlı olmasını diledi.


 
Açılış konuşmalarının ardından Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Eğitim Daire Başkanlığında görevli Baş Araştırmacı Mesude Özdemir tarafından TS EN ISO 9001:2015 “Kalite Yönetim Sistemi” standardının temel şartları ile uygulamaya yönelik örnekler paylaşıldı. Eğitimlerde, TS EN ISO 19011‘in şartlarının anlaşılabilmesi ve bu şartlara uygun tetkik planlanması, uygulanması, raporlanması, Kalite Yönetim Sisteminin sürekliliğine katkı sağlanması ve pratik çalışmaların yapılmasına yönelik bilgilendirmeler, grup çalışmaları ve sunumlar yapıldı.