Üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi Düzenlendi

Kaliteyi kurum kültürü haline getirmeye çalışan üniversitemizde 28-29 Eylül 2023 tarihleri arasında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi verildi. Üniversitemiz Merkez Kampüsü Soner FAZLIOĞLU Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime üniversitemizin akademik ve idari personelinden oluşan İç Tetkik Ekibi katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, üniversitemizin kalite sürecinde geldiği aşamaları, bu sürecin üniversitemiz için önemini ve Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili yapılan eğitimlerin kaliteyi tabana yayma konusunda büyük önem arz ettiğini belirterek iç tetkik eğitiminin üniversitemiz için hayırlı olmasını diledi. Sezgin’in ardından konuşan Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Bayram Demir ise konuşmasında kalite sürecinin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları içerisindeki yeri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Demir’in ardından Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Eğitim Daire Başkanlığında görevli Baş Araştırmacı Mustafa EKİN tarafından ilk oturumda TS EN ISO 19011‘in şartlarının anlaşılabilmesi ve bu şartlara uygun tetkiklerin planlanması, uygulanması ve raporlanmasına yönelik teorik bilgilendirmeler aktarılırken ikinci oturumda ise iç tetkik çalışmalarına yönelik uygulamalı çalışmalar yapıldı.