Ocak
Üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi Dış Tetkik Toplantıları Gerçekleştirildi

Kalite odaklı bir yönetim sisteminin hedeflendiği üniversitemizde, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 17-18 Ocak 2023 tarihleri arasında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi için dış tetkik toplantıları gerçekleştirildi. 17 Ocak 2023 tarihinde Merkez Kampüs Rektörlük Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen açış toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, TSE Baş Araştırmacısı Hakan Deniz, TSE Gaziantep Bölge Koordinatörü Rıza Buğra Alp Giray Okumuş, TSE Diyarbakır İl Müdürü Mehmet Genç, TSE Baş Araştırmacısı Fahrettin Duran, Üniversitemiz Kalite Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi Bayram Demir, akademik ve idari birim amirleri ile Kalite Koordinatörlüğü birim personeli katıldı.

Rektör Demir: “Göreve Geldiğimiz Günden İtibaren Kalite Yönetim Sistemininde Çok Önemli Aşamalar Katettik”
TSE denetçileri tarafından üniversitemizin akademik ve idari birimlerindeki incelemelerin tamamalanmasının ardından 18 Ocak 2023 tarihinde Batı Raman Kampüsü Rektörlük Senato Salonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in katılımıyla dış tetkik kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Kapanış toplantısında konuşan Rektör Demir, TSE tarafından yapılan TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesi dış tetkiki sonuçlarının Batman Üniversitesi için önemli olduğunu, üniversitemizin çalışmalarını daha ileriye taşımak için daha fazla gayret edeceklerini belirtti. Göreve geldikleri günden itibaren kalite yönetim sistemininde çok önemli aşamalar katettiklerine dikkat çeken Rektör Demir, çalışmalardan elde edilen olumlu neticelerin üniversitemizin tüm birimlerindeki yönetcilerin ve personelin topyekûn emeği ve fedakarlığı sayesinde olduğunu söyledi. Batman Üniversitesindeki kurumsallaşma kültürünün kalite standartlarının üstüne çıkması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceklerini belirten Rektör Demir, kalite çalışmalarında emeği geçen tüm personele teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Kapanış toplantısı, TSE denetçileri ve üniversitemiz yöneticilerinin karşılıklı temennileriyle sona erdi.