Haziran
Üniversitemizde Kalite Geliştirme Çalışmaları Devam Ediyor

Kalite yolculuğuna yeni hedeflerle devam eden Üniversitemizdeki kalite çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 19-23 Haziran 2023 tarihleri arasında Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi ve Çalıştayı açılışına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Genel Sekreter Ali Yılmaz, Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Bayram Demir ve birim kalite komisyon üyeleri akademisyenler ve idari temsilciler katıldı. TSE Başaraştırmacısı Mustafa Ekin moderatörlüğünde beş gün devam eden çalıştayda Kalite Yönetimi, Üniversitemiz Kalite Hedefleri, Proses Oluşturma, Risk Prosedürü, Risk Analizi gibi başlıklar ele alınarak Üniversitemiz için önemli stratejik hedefler ve çalışmaların değerlendirmeleri yapıldı.

Rektör Yardımcısı Sezgin: “Üniversitemiz Kalite Hedeflerine Dünden Daha Yakın”
19 Haziran 2023 tarihindeki açılış konuşmasında Türk Standartları Enstitüsünden Kalite Yönetim Sistemi Belgesini alarak kalite hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyen Üniversitemizde, kalite yönetim sisteminde çok önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Sezgin, “Kurum kültürümüzde yeni hedeflere ulaşmak için azim ve gayretle çalışmak yer alıyor. Kalite, sürekli iyileştirme demektir ve bir defa belge kazanıldıktan sonra bırakılacak bir husus değildir. Bu doğrultuda Kalite Yönetimi Sisteminin temel prensiplerine göre yol haritası çizmekteyiz. Kalite süreci, tüm personelimiz tarafından içselleştirilmeli ve evrensel doğruların çıktısı olmalıdır. Yaptığımız her iş muhatabına ulaşmalı ve toplumsal faydaya dönüşmelidir. Değişen dünya ile biz de rutinden uzaklaşarak yeniliğin ve değişimin takipçisi olmalıyız. Muhatabı insan olan ve insan yetiştiren bir üniversitenin kaliteden uzaklaşmaması ve çıktılarının somut bir şekilde ortaya koyulması çok önemli” ifadelerini kullandı. Üniversitemiz kalite çalıştayı önemli kazanımların elde edilmesi yanında dilek ve temennilerle sonuçlandırıldı.