04
Kasım
2022
Üniversitemizde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Düzenlendi

Toplumsal hassasiyetlerin gözetilmesinin önemsendiği üniversitemizde, Batman İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele birimi tarafından üniversitemizdeki erkek öğrencilere yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 5 Milyon Erkeğe Farkındalık” konulu eğitim düzenlendi. 4 Kasım 2022 tarihinde Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen eğitime, üniversitemizde öğrenim gören erkek öğrenciler katıldı.



İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Kadına El Kalkamaz” projesi kapsamındaki eğitim, J. Asb. Kd. Çvş Elvan Veriralmaz Peköz tarafından gerçekleştirildi. ‘Müdahale’ , ‘Şiddete Maruz Kaldığınızda Yararlanabileceğiniz Haklar’, ‘Şiddet Uygulayan Kişi Hakkında Alınabilecek Tedbirler’, ‘Şiddete Maruz Kalan Nerelere Başvurabilir?’ gibi başlıkların anlatıldığı eğitim, Türkiye’nin dört bir tarafındaki 5 milyon erkeğe ulaşılmasını ve onları bu konu hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor.



Rektör Demir: “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konusuna Azami Derecede Hassasiyet Gösteriyoruz”
Eğitimle ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin tüm bileşenlerinin toplumu ilgilendiren diğer konularda olduğu gibi kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda da azami derecede hassasiyet gösterdiğini ifade etti. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda diğer kurumlarla iş birliği içinde olmaya gayret gösterdiklerini belirten Rektör Demir, her kadının güven içinde yaşaması için Üniversitemiz bünyesindeki Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydetti. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarının altını çizen Rektör Demir, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimlerinin yaygınlaştırılması için gerekli akademik desteği sunmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.