27
Mayıs
2024
Üniversitemizde "İslam Ahlakı Konferans Serisi" Kapsamında "Hidayet Öyküleri" Konferansı Gerçekleşti

Üniversitemizin merkez kampüs konferans salonunda 24 Mayıs 2024 tarihinde "İslam Ahlakı Konferans Serisi" kapsamında "Hidayet Öyküleri" başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Dr. Mehmet Rıza Derindağ katıldı. Etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir de teşrif etti. Birçok akademisyen ve öğrenci konferansa yoğun ilgi gösterdi.

 
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir, İslam ahlakı konferans serisi kapsamında üniversitemizde bugüne kadar ağırlanan isimleri ve bu isimlerin üniversitemiz öğrencilerine sağladığı katkıları anlattı. Rektör Demir, ayrıca bu tür etkinliklerin öğrencilerin ahlaki ve manevi gelişimlerine olan olumlu etkilerine vurgu yaptı.
 


Konferans kapsamında bilgilerini aktaran Dr. Mehmet Rıza Derindağ, İslam’ın özünde insana kazandırdığı değerleri ve gayrimüslim olup İslam’ı tanıyan kişilerin hikayelerini salondaki dinleyicilerle paylaştı. Derindağ, konuşmasında İslam’ın evrensel mesajının önemine ve bu mesajın bireylerde yarattığı derin değişimlere dikkat çekti.
 


Programın sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Dr. Mehmet Rıza Derindağ’a katkılarından dolayı teşekkür ederek hediyelerini takdim etti. Etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.