30
Ağustos
2023
Üniversitemizde “İslam Ahlakı Din Kardeşliği” Konferansı Gerçekleşti

Öğrencilerinin kişisel gelişimlerinin ve akademik ilerlemelerinin yanında temel değerlerin kazanılmasında onlara rehberlik etmek amacıyla birçok akademisyenin ağırlandığı Üniversitemizde İlahiyat profesörü emekli akademisyen Prof. Dr. Cevat Akşit’in katıldığı “İslam Ahlakı Din Kardeşliği” konulu bir konferans düzenlendi. 29 Ağustos 2023 tarihinde Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve eşi Zeynep Demir, Dekan Yardımcıları, üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve Batman’dan vatandaşlar katıldı.



Rektör Demir: “İslam Ahlakı Konferanslarımız Seriler Halinde Devam Edecek”
Üniversitemizde gerçekleştirilen bilimsel konferans ve söyleşilerin yeni akademik yılda da devam edeceğini dile getiren Rektör Demir, “ Türk İslam Dünyasının saygı değer isimlerinden biri olan Prof. Dr. Cevat Akşit hocayı üniversitemizde ağırlamak büyük bir onur. Dini ve temel değerleri öğrencilerimize aktarmak ve yaşamlarına rehber olması açısından bu serilerin devamını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.



Prof. Dr. Cevat Akşit: “Gençlerimiz Ehli Sünnet İtikadından Ayrılmamalıdır”
Konferansta misafirlere ve öğrencilere seslenen Akşit, gençlerin vakitlerini boşa geçirmemelerini ve ehli sünnet itikadından ayrılmamalarını öğütledi. Konuşmasında insan hayatının önemli bir merhalesi olan gençlik dönemi hakkında öğrencilere kendi hayatından da örnekler sunarak tavsiyelerde bulundu. Salona gelen konuklarla hatıra fotoğrafı çekilen Akşit, ev sahipliğinden dolayı Rektör Demir’e teşekkür etti. Konferansında sonunda Rektör Demir tarafından Batman Halk Kültürü takdim edildi.