22
Ocak
2024
Üniversitemizde IFEST 2024 Hazırlıkları Başladı

Üniversitemiz ev sahipliğinde 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bilişim Festivali (IFEST2024) düzenlenecektir. Bu yıl 3.sü yapılacak olan festival; “Değişim Bilişimle Gelecek” mottosu ile başlayacak ve Bilişim Festivali Dijital Dönüşüm, Siber Güvenlik, Yapay Zekâ, Blokzincir Teknolojileri ana temalarını kapsayacaktı. Festival bünyesinde barındırdığı; Bilişim Teknolojileri Fuarı, Konferansları, Çalıştayı, Akademisi, Deneyap Atölyeleri, Hackathon-Robotik yarışmaları, sosyal etkinlikler, gezi ve ödül törenleri ile Türkiye’de alanında bir ilk olma özelliği taşıyan etkinlikler serilerinden oluşmaktadır. Somut proje çıktılarının çok önemsendiği Festival Üniversitemizde Siber Koza Merkezi açılması, TÜYAFED İşbirliği Anlaşmasının yapılması, YÖK nezdinde Yazılım Mühendisliği ve Blokzincir Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılması girişimlerinde bulunulmasına katkı sağlamıştır. Ayrıca Festival, Batman özelinde bilişim teknolojileri alanında birçok okulda seminerler verilmesi, danışmanlık ve destek sağlanması gibi bilişim alanındaki her türlü çabaya katkı sağlamıştır. Bilişim Festivali kapsamında 2022-2023 yıllarında yapılan Bilişim Fuarlarına toplam 50’nin üzerinde firma ve Bilişim Teknolojileri Konferans ve Çalıştaylarına ise 40’ın üzerinde alanında uzman ve bilişim sektöründe öncü isimler katılım sağlayarak özel sektör, kamu ve akademiden 3000 üzerinde katılımcıya seminerler verdi. Bu seminerler canlı olarak sonrasında ise sosyal ağlar üzerinden yayınlanarak binlerce dinleyiciye ulaştı.


Bilişim Festivali’nin en önemli etkinliklerinden biri olan Uluslararası Bilişim Kongresi’nin bu yıl 3. sü düzenleniyor. Daha önce yapılan kongrelere akademik camiadan yerinde ve uzaktan yapılan 120’n,in üzerindeki bildirili katılım ile bilim dünyasına oldukça kıymetli eserler kazandırıldı.
Bilişim Festivali (IFEST2024) kapsamında bir ilk olarak düzenlenecek olan Hackathon ile Siber Güvenlik ve Robotik Yarışmaları ile bu sene daha geniş kesimlerin hem festivale katkı sunması hem de bu alandaki çalışmalara destek sağlanması amaçlanmaktadır. Yarışmalarda derece alanların ödülleri Festival Açılışında takdim edilecek olup, derece alanların Batman’ı Teknofest’te temsil etmesi için destek sağlanacaktır.
Bilişim Festivali kapsamında bu yıl Yılın Bilişime Katkı Ödülü, Tasarım Beceri Ödülü, Hackathon Derece Ödülü ve En İyi Bildiri Ödülleri verilecektir.
Tüm etkinlik detayları ve başvurular için ifest.batman.edu.tr adresinden bilgi alınabilmektedir.