22
Eylül
2022
Üniversitemizde İcathane Laboratuvarı Açıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Batman Üniversitesi, Dicle Kalkınma Ajansı ile Batman Belediyesinin iş birliğiyle Üniversitemiz Merkez Kampüsünde kurulan İcathane Laboratuvarının açılışı, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 21 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen açılışa, Batman Valisi Ekrem Canalp, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve il yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.



İcathane Laboratuvarının açılış töreninden önce farklı kurum ve kuruluşlar tarafından tanıtım amacıyla kurulan stantları ziyaret eden Necmeddin Bilal Erdoğan, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören üniversitemiz standına da ziyaret gerçekleştirdi.

Açılışın ardından icathanede incelemelerde bulunan ve öğrencilerin çalışmaları hakkında onlardan bilgi alan Necmeddin Bilal Erdoğan, Batman Üniversitesi bünyesinde büyük ve kapsamlı bir icathane laboratuvarının kurulmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.



Erdoğan: “Batman’daki Gençlerin İcathane Projesine Gösterdikleri Teveccüh Çok Güzel”
Batman’daki gençlerin icathane projesine gösterdikleri teveccühün çok güzel olduğunu belirten Erdoğan, gençlerimizin hayalleri olduğunu, kendilerine çok farklı kariyer yolları çizmek için kafa yorduklarını, istişarelerde bulunduklarını, akademisyenlerden ve takip ettikleri insanlardan fikir edinmeye çalıştıklarını dile getirdi. Erdoğan, eğitim alanlarının gençlerin hayallerini kuvveden fiile, hayalden gerçeğe dönüştürmeleri için aracı noktalar olduğunu vurguladı.



Erdoğan: “İcathane Sayesinde Gençler Farklı Etkinlikler Yapabilecekler”
İcathane sayesinde gençlerin farklı etkinlikler yapabileceklerini belirten Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: “Gençler, lise hayatlarından sonra meslek sahibi olmada, üniversiteye devam etmede, bölüm tercihlerini yapmada doğru kararlar verecekler ve büyük işlere imza atacaklar. Batman gençliği çok dinamik. Bilimde, fende, teknolojide en üst düzeyi, dünyanın zirvesini hedefleyeceğiz ama bunu yaparken bir ayağımız muhakkak bu toprakları vatan yapan değerlerde sabit olacak."