16
Kasım
2022
Üniversitemizde İç Tetkik Çalışmaları Başladı

TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel ve İç Tetkik Eğitimleri ile kalite çalışmalarını hızlandıran üniversitemizde 15 Kasım 2022 tarihinde iç tetkik çalışmalarına yönelik toplantı yapıldı. Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, üniversitemizde gerçekleştirilen kalite çalışmalarına değindi. Rektör Yardımcısı Sezgin, “16 Kasım tarihinde başlayacak ve 5 gün sürecek olan iç tetkik sürecinin üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin’in yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Bayram Demir iç tetkik ana temalı bir sunum gerçekleştirdi. Üniversitemizde önceki dönemlerde gerçekleştirilmiş olan tetkik süreçlerinden örnekler veren Demir, tetkik sürecinde tespit edilen uygunsuzlukları ve bu uygunsuzlukların nasıl giderildiği hakkında bilgi verdi. Sürecin hem birimler hem de iç tetkikçiler için daha verimli geçmesi adına birtakım önerilerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Bayram Demir, “İç tetkik sürecinin üniversitemize değer katmasını diliyorum” dedi.

Rektör Demir: “Hedeflerimize Ulaşmak İçin Durmadan Çalışıyoruz
İç tetkik çalışmaları hakkında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Kalite Koordinatörlüğünün öncülüğünde yürütülen kalite çalışmalarının önemli bir ayağı olan iç tetkik sürecinin üniversitemizin kalite yolculuğuna büyük bir ivme kazandıracağını, bu konuda ciddi bir emek sarf edildiğini söyledi. Üniversitemizin belirlenen hedeflere ulaşması için durmadan çalışıldığını anlatan Rektör Demir, en iyiye ulaşana kadar bu çalışmaların devam edeceğini belirtti.

2018-2022 Stratejik Planımızda yer alan kalite hedeflerinin birer birer yerine getirildiğine dikkat çeken Rektör Demir, kalite süreçlerine etkin bir şekilde katılan ve tüm çalışmalarda özveri ile hareket eden tüm personele teşekkür etti.