02
Mayıs
2023
Üniversitemizde Genç Anne Babaların Dijital Ebeveynlik Farkındalığını Geliştirme Projesinin 2. Ana Faaliyeti Gerçekleşti

Erasmus + Gençlik Programı 2022/R1 Ana Eylem 1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği KA154-Gençlik Katılımı Proje Başvuruları kapsamında destek almaya hak kazanan “Genç Anne-Babaların Dijital Ebeveynlik Farkındalığını Geliştirme Projesi” nin 2. ana faaliyeti Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Manap’ın yürütücülüğünde 28 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Otelinde gerçekleşti.


Manap: “Herhangi Bir Sınırlama Olmadan, Ebeveyn Adayları İçin Yürüttüğümüz Proje Sayesinde Farkındalık Artırmaya Devam Edeceğiz”
Ulusal düzeyde topluma katkı sağlayan her türlü projenin desteklenerek hayata geçirildiği Üniversitemizde, Proje Yürütücüsü Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Manap, “Kültürel değerlerimizin teknolojik dönüşüm geçirdiği çağımızda, gelenek ve göreneklerine bağlı ebeveynlerin çocuklarını dijital ortamlarda kaybetmemeleri için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Projeye katılan gençlerin hayatlarına dokunabilmek projemizin somut çıktılarından biri. Gençler, fikirleri ile projeyi geliştirerek önemli bir aşamaya getirdiler. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Rektör Demir: “Dijital Çağda Teknolojiyi Kullanmak Bilinçli, Amacına ve Hedefine Uygun Olmalıdır”
Proje sayesinde ebeveynler ve geleceğin ebeveyn adayı gençler için, dijitalin önemine değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “İyi bir dijital ebeveyn sayesinde insan haklarına saygılı, milletimizin bütüncül yapısını bozmayan bir teknoloji ve sosyal medya kullanımının geleceğimiz ve toplumumuz için önemi çok büyük. Projemiz toplumsal olarak önemli bir soruna çözüm getirecek” dedi.
Alanın uzman akademisyen ve eğitimcilerin; workshop, atölye çalışmaları ve seminerlerle katkıda bulunduğu etkinlik sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin tarafından eğitimciler ile Batman ve çevre illerden gelen katılımcılara “Youthpass Sertifikası” ve teşekkür belgesi verildi.