18
Ekim
2023
Üniversitemizde “Gaziantep’ten Gelen Lezzet Rüzgarı” Etkinliği Düzenlendi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim veren Üniversitemiz, düzenlediği etkinlik ile 130 yılı aşkın süredir Katmer Ustalığı yapan Mehmet Özsimitçi ve Baklavadan Çingene Kızı çalışması yaparak Guinness rekoru kıran Mozaik Ustası Mehmet Yılmaz’ı ağırladı. 17 Ekim 2023 tarihinde Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yapılan etkinlikte sahnede katmer yapımı ve mozaik sanatıyla ilgili uygulamalı sunumlar gerçekleşti.



Rektör Demir: “Gaziantep Gastronomi Alanında Önemli Bir İlimiz, İlimizin Değerli Ustalarının Üniversitemizde Olması Özellikle Gastronomi Bölümü Öğrencilerimiz İçin Büyük Bir Şans”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir katmer yapımı ve mozaik sanatıyla ilgili bilgiler almak için sahneye iştirak etti. Öğrencilerin de sunuma katılmasını tavsiye eden Rektörümüz değerli konuklarımızı Üniversitemizde ağırlamanın memnuniyet verici olduğunu belirtti.



Rektör Demir’in tavsiyeleri ve konuşmacılarımızın teklifi üzerine öğrencilerimiz sahneye gelerek katmer ve mozaik çalışması yapmayı denedi. Öğrencilerin sahneye gelmesiyle eğlenceli bir atmosfer oluştu. Yapılan katmerler salona dağıtılırken, mozaik çalışması yapan öğrenciler de eserleriyle fotoğraf çekildi.



Program Rektör Demir’in Katmer Ustası Mehmet Özsimitçi ile Mozaik Ustası Mehmet Yılmaz’a hediyelerini takdim etmesi ve Mehmet Özsimitçi’nin hediyesini kabul etmesi ile son buldu.