01
Aralık
2023
Üniversitemizde Gastronomide Kariyer Konferansı Gerçekleşti

Kadim toprakların modern şehri olarak sahip olduğu zengin gastronomisi ve tarihiyle adını duyuran Batman ve mutfağı, üniversitemizde Gastronomide Kariyer etkinliğiyle ele alındı. 30 Kasım 2023 tarihinde merkez kampüs konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Şef Ali Demir konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe ev sahibi olarak Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.



Konferansın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe “Yemek kültürü çok eskilere dayanan böylesine bir coğrafyada yaşadığımız için şanslıyız. Mutfak sanatlarının daha da gelişmesi, her biri ayrı bir değer olan kültürümüz yemeklerinin unutulmaması, bölgemizin kazandırdığı yemek kültürü ve farklı bakış açıları ile kariyer hayatlarına yön verecek öğrencilerimizin vizyonlarını geliştirmek için gastronomi alanında konferanslar düzenlemeye gayret ediyoruz. Bu noktada değerli şefimiz Ali Demir’i üniversitemizde görmek memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.



Konferansta öğrencilerle buluşan Ünlü Şef Ali Demir, gastronomi şefi olmayı ve sosyal girişimci olarak neler yaptığına değinerek, ülkemizde ve Mardin çevresinde otelcilik, şeflik, tarım, kadın istihdamı alanında yaptığı başarılı işlerden bahsetti. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Demir’e program sonunda Rektör Yardımcısı Rohat Cebe’nin hediye takdiminden sonra sona erdi.