02
Mart
2022
Üniversitemizde Fulbright ABD’de Eğitim Webinarı Düzenlendi

Öğrencilerine dünyanın kapılarını aralamak ve yönlendirmeler yapmak amacıyla sürekli bilgilendirmelerde bulunan üniversitemizde, Yüksek Lisans ve Doktora Bursu ABD’de Eğitim Webinarı düzenlendi. 1 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferhat Korkmaz’ın yaptığı webinara öğrenciler yoğun katılım gösterdi.



Programın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, üniversitemiz ev sahipliğinde Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu uzmanları ile gerçekleştirilen webinarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.  Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu hakkında bilgiler veren Korkmaz, yurdumuzun dört bir yanından gelip Batman Üniversitesinde eğitim görerek hayata atılacak olan öğrencilerimiz için yeni fırsatlar oluşturmaya özen gösterdiklerini söyledi. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu ya da diğer bir adıyla Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonunun Türk ve Amerikalı üniversite mezunlarını, akademisyenleri, sanatçıları ve kamu görevlilerinin eğitim, yaşam ve seyahat masraflarını kapsayan burslarla desteklediğini ve ABD’de eğitim almak isteyen Türk öğrencilere eğitim danışmanlığı hizmeti sunduğunu anlatan Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonunun kurulduğu günden bu yana yaklaşık 6 bin 500 Türk ve Amerikalı öğrenci ile akademisyene burs olanağı sağladığını kaydetti.

Doç. Dr. Ferhat Korkmaz’ın ardından sunumunu yapan Fulbright Komisyonu Eğitim danışmanlarından Dr. Betti Delevi, Fulbrigt kapsamındaki yüksek lisans ve doktora bursları hakkında açıklamalarda bulundu. Katılımcılarının sorularının cevaplanmasının ardından webinar sona erdi.