18
Aralık
2023
Üniversitemizde Filistinli Çocuklar İçin Fidanlar Toprakla Buluştu

Üniversitemizde İsrail’in saldırıları sonucu Filistin’de şehit olan çocuklar anısına fidan dikildi. 18 Aralık 2023’ te Batıraman Kampüsü’nde Vali Ekrem Canalp’in de eşi Dr. Ayten Canalp ile  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile üniversitemiz öğrencileri ve çalışanları şehit olan çocuklar anısına birer zeytin fidanı diktiler.
 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin’de vahşet ve savaş daha da arttı. Savaşın 73. gününde 15000’den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Dünya hala olanlar karşısında aksiyon almıyorken yapılan bu etkinlik ile üniversite olarak en azından Filistin’in çocuk şehitleri için hatıra ormanı yaparak farkındalık oluşturmak amaçlandı.





Rektör Demir yaptığı konuşmada “Filistin’in çocuk şehitleri adına hatıra ormanımızda fidan dikme töreni gerçekleştiriyoruz. Bu fidan dikme töreni sembolik bir törendir fakat farkındalık oluşturmak, yaşanılan bu katliamın normalleştirilmesine, unutulmasına karşı yapılan bir harekettir. Bugün bu alanda her bir çocuk şehidimiz adına zeytin ağacı fidanları dikilmeye devam edecek. Filistinli şehit kardeşlerimiz için bugün fidanları toprakla buluşturacağız ve şehitlerimizin isimlerini de fidanlara vereceğiz. Umarım olaylara sessiz kalanlar bir an önce Filistin Halkı’nın da yaşama hakları olduğunu fark eder ve Filistinli kardeşlerimizin bu zulümden kurtulmaları için harekete geçerler”  ifadelerine yer verdi.