Üniversitemizde Erasmus Academic Talks Serisinin İlk Etkinliği Gerçekleşti

Üniversitemizde, Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve 12 Nisan- 22 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Erasmus Academic Talks” etkinliği başladı. Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Işık’ın moderatörlüğünde, 9 farklı ülkeden alanında uzman konuşmacıların davetli olduğu etkinlikte açış konuşmasını Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Doç. Dr. Yusuf Çınar yaptı. George Mason Üniversitesi’nde görevli enerji ve güvenlik uzmanı Dr. Umut Shokri’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Türkiye-İran ve İran-Rusya ilişkileri ve enerji politikaları üzerine olan çalışmalar anlatıldı. “Turkey’s Energy Policy and Projections For The Future/ Türkiye’nin Enerji Politikası ve Gelecek Projeksiyonları” konulu konferansını veren Dr. Shokri konuşmasında, Türkiye’nin alternatif enerji kaynakları, uluslararası enerji piyasasındaki potansiyeli, gelecekteki rolü üzerine dikkat çekici noktalara değindi. Katılımın geniş olduğu etkinlikte, katılımcıların birçok sorusuna bilgilendirici cevaplar veren Dr. Shokri, ülkemizin gelecekteki enerji politikalarına ışık tutacak bilgileri paylaştı.

Rektör Demir: “Öğrencilerimizin Her Alanda Donanımlı Bireyler Olarak Hayata Hazırlanmalarını Amaçlıyoruz”
Değişim programlarının önemine ve sunduğu katkılara ilişkin bilgiler veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi öğrencilerinin her alanda donanımlı bireyler olarak hayata hazırlanmaları için bu programların çok kıymetli olduğunu söyledi. Yapılan her faaliyetin öğrencilerin hayatlarına ışık tutacak ve katma değer sağlayacak düzeyde olmasına özen gösterildiğinin altını çizen Rektör Demir, ilk etkinliği gerçekleştirilen Erasmus Academic Talks programının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.