06
Aralık
2021
Üniversitemizde Engelliler Gününe Özel Etkinlik Düzenlendi

Üniversitemiz Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlik düzenlendi. 6 Aralık 2021 tarihinde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve özel eğitim öğrencileri katıldı.





Etkinlikte konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, üniversite olarak bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Engelliler Gününün tek bir günle sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Rektör Yardımcısı Cebe, her engelin sevgiyle aşılabileceğini ve gönüllerde engel olmadığı sürece engellerin önemsiz olduğunu ifade etti. Üniversitemizin engelli bireylere yönelik çalışmalar yürüttüğünü anlatan Rektör Yardımcısı Cebe, hayatın her alanının engelsiz olması için yapılabilecek tüm çalışmaların desteklenmesinin tüm bireylerin görevi olduğunu kaydetti.







Konuşmanın ardından Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında bir müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisinde özel öğrenciler de sahneye çıkarak çalınan şarkılara eşlik etti.
Medya ve İletişim Topluluğu ile BATU TOG topluluğunun tüm öğrencilerle beraber Sason Şehitler İlkokulu tarafından işaret dili ile hazırlanan günün anlam ve önemini anlatan video eşliğinde sahneye çıkmasıyla etkinlik sona erdi.