Üniversitemizde ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ ve ‘Narko Gençlik’ Eğitimi

2024 yılı hizmet içi eğitim planı kapsamında, Batman Üniversitesi öğrencileri ve personeline yönelik “En İyi Narkotik Polisi: Anne” ve “Narko Gençlik” projeleri çerçevesinde eğitim düzenlendi. Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, üniversitemiz ev sahipliğinde Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, narkotik suçlarla mücadelede bilinçlenmenin ve toplumsal rolün önemi vurgulandı.

Eğitim öncesinde, Toplum Destekli Polis Ekibi, katılımcılara Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme yaptı. Bu uygulamanın kadınların güvenliğini sağlamada nasıl bir rol üstlendiği detaylı bir şekilde anlatıldı. Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği’nde Narkorehber olarak görev yapan Polis Memuru Taner Yıldırak ise üniversite personeline ve öğrencilere uyuşturucu ile mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla önemli bilgiler aktardı. Polis Memuru Yıldırak, gerçekleştirdiği sunumda uyuşturucuyla mücadelenin sadece kolluk kuvvetleriyle sınırlı olmadığını, toplumsal farkındalık ve iş birliğinin bu mücadelede hayati bir rol oynadığını belirtti ve Uyuşturucu Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması'nda birincilik ödülü kazanan "İki Ekmek" adlı kısa filmi salon ile paylaştı. Uyuşturucunun bireyler ve aileler üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çeken film seyircinin beğenisini topladı.