18
Kasım
2022
Üniversitemizde “En İyi Narkotik Polisi Anne” Programı Düzenlendi

İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca başlatılan “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 16 Kasım 2022 tarihinde konferans düzenlendi. 2020 yılından itibaren 81 ilde başlatılan ve annelerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen program, çocuklarda ve gençlerde uyuşturucu ve zararlı madde kullanımı ile mücadelede “anne” duyarlılığından faydalanmayı amaçlıyor.

Üniversitemiz Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen programa; Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Kaplan, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Albay Adem Taşkın, ilimiz ve üniversitemiz yöneticileri, muhtarlar, projeye destek veren anneler ve öğrenciler katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun video konuşmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, yaptığı konuşmasında uyuşturucuyla mücadele konusunda yapılan çalışmalar ve “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, uyuşturucu ile mücadeledeki kararlılıklarından bahsetti. Dünyada her ülkenin uyuşturucuyla mücadele ettiğini belirten Vali Canalp, “Çünkü herkes, her devlet ve her ülke biliyor ki, uyuşturucu miktarı arttıkça ve uyuşturucuya müptela olmuş insan sayısı arttıkça toplumun ekonomisi de sosyolojisi de geleceği de risk altına giriyor. Dünyada uyuşturucuyla mücadelede en esaslı, planlı ve bu konuyu en önde tutan ülkelerden biri bizim ülkemizdir ve bizim devletimizdir” dedi. 



“En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Canalp, bir çocuğu en iyi annesinin tanıdığını söyledi. Uyuşturucu ile mücadele ki en büyük gücün anneler olduğunun altını çizen Vali Canalp, Türkiye’de yaklaşık 25 bin kişi üzerinde uyuşturucu ile ilgili olarak yapılan anket sonuçlarını değerlendirdi.
Programın sonunda Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru tarafından “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi hakkında ve uyuşturucu ile mücadelede yürütülen çalışmalara yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Aile İçi Şiddet Büro Amirliği Komiser Yardımcısı ise kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında geliştirilen KADES uygulaması hakkında yaptığı sunumda katılımcıları bilgilendirdi.