26
Temmuz
2023
Üniversitemizde Dijital Dönüşüm Devam Ediyor

Akademik ve kurumsal yapılanmada kaliteyi ön plana alan, kurumsallaşma ve kalite çalışmalarının kampüste dijital dönüşüm ile daha iyi bir noktaya taşımaya gayret gösteren Üniversitemiz “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Standartlarına Uyum Sertifikasını” tekrar almaya hak kazandı.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Standartlarına Uyum Sertifikasını tekrar almaya hak kazanan ve birincisini 2018 yılında alan Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kurumsal siber güvenlik çalışmaları kapsamında yapılan bilgi güvenliği test süreçlerini başarı ile tamamladı.



Rektör Demir:Kurumsallaşma Ve Kalite Çalışmalarının Kampüste Dijital Dönüşüm İle Daha İyi Bir Noktaya Getirilmesine Gayret Ediyoruz
Konu hakkında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “ISO 27001, Üniversitemizin bilgi güvenliği yönetim sistemini kurması, uygulaması, sürdürülebilir hale getirmesi ve iyileştirmesi için gerekli kuralları bizlere sunmaktadır” dedi. Rektör Demir, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberine uyum çalışmalarına devam ettiklerini ve ISO 27001 standartlarının gerekliliklerine uygun bir yönetim sistemi sürdürülebilir hale getirdiklerini, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Standartlarına Uyum Sertifikasını almanın haklı gururunu taşıdıklarını kaydetti. Üniversitemizin bilgi güvenliğinin her şeyden önce geldiğinin altını çizen Rektör Demir, “Güvenlik ihlallerinin etkisini proaktif olarak sınırlandırarak riski en aza indirmek ve iş sürekliliğini sağlayarak kurumsallaşma ve kalite çalışmalarının kampüste dijital dönüşüm ile daha iyi bir noktaya getirilmesine gayret ediyoruz” dedi. Rektör Demir, Dijital Kampüsüm uygulama kioskları ile hızlı ve güvenli bilgi erişiminin yeni öğretim sezonunda tüm personel ve öğrencilerin hizmetine açılacağını ifade etti.