Üniversitemizde Çocuk Korosu Korist Seçimleri Tamamlandı

Bölgesinde genç nesilden her yaş grubuna eğitim imkânı sunan üniversitemiz, sosyo kültürel etkinliklere devam ediyor. Üniversitemiz bünyesinde sürekli eğitim merkezinin katkılarıyla çocuk korosu kuruldu.

Çocuk korosuna korist seçimleri yapan üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Arş. Gör. Derya Can Karabulut’un koordine ettiği seçimlerde 8-12 yaş grubu toplam 32 öğrenci katıldı. 7 Ekim 2023 merkez kampüs konferans salonunda yapılan seçimlere veliler ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Çocukların bilişsel ve sanatsal zekâlarının gelişimine katkı sunmasının yanında müziğin küçük yaşlardan itibaren hayatlarına girmesini amaçladıklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Üniversitemizin kapısı 7’den 77’ye her yaş grubuna açık. Ruhun gıdası olan müziğin küçüklerimizin gelişimi için yeri oldukça önemli. Üniversite olarak güzel sanatlara olan desteğimiz hep sürecektir” ifadelerini kullandı.