23
Kasım
2023
Üniversitemizde “Çocuğu Anlamak” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Öğrencilerine eğitim hayatlarında kazandırdıklarının yanı sıra sosyal hayatlarında da kazanımlar edindirmeyi önemseyen üniversitemizde “Çocuğu Anlamak” konulu konferansı gerçekleştirildi.
21 Kasım 2023 tarihinde Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen Misbah Eratilla’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemiz personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.



“Öğretmenlik geçmişi olan biri ve bir ebeveyn olarak çocuklara dair elbette bir takım gözlemler yapıyoruz fakat mutlaka kaçırdığımız bir şeyler vardır. Çocuklarla, geçmişte yaşadığımız deneyimlerin hayatlarımızı şekillendirdiğinin bilincinde olarak ve hepimizin çocukluğunda takdir gördüğünde ya da kırıldığında unutamadığı anların var olduğunu bilerek çocuklarımızla empati içerisinde iletişim kurmalıyız” İfadelerini kullandı.



Konferans konuğumuz Misbah Eratilla’nın üniversitemiz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Emin Yaş ile soru - cevap şeklinde gerçekleştirdiği konferansta yazdığı kitapların gerçek hayattan hikayeler olduğunu ifade etti. Çocukları gözlemleyebileceği bir mesleğin içinde 44 yıl geçirmiş olmanın verdiği birikimle çocukların hayatlarında olumlu ya da olumsuz iz bırakan olayları aktarmak ve bir farkındalık oluşturmak için kitaplarını yazdığını belirtti.



Yazılarına 50 yaşında başlayan Eratilla, yazmaya başlamadan önce çocuklar üzerine 10.000 sayfalık bilgi edindiğini ifade etti. Kısım kısım etkili hikayelere yer veren Eratilla salondaki öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Programın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Eratilla’ya Rektör Demir “Dün Bugün Yarın Batman” kitabı takdim edildi.