23
Ekim
2023
Üniversitemizde Chevening Burs Programı Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Öğrencilerinin uluslararası standartlarda donanıma sahip olmalarının sağlanması amacıyla farklı ülkelerdeki üniversitelerde eğitim almalarının önemsendiği üniversitemizde, “Chevening Burs Programı” tanıtım toplantısı düzenlendi. Üniversitemiz öğrencilerinin yurtdışı burs imkânlarından faydalanabilmeleri için başvurabilecekleri kurumlar ve izlenecek yollar hakkında bilgilerin verildiği tanıtım programı 23 Ekim 2023 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda İngiliz Büyükelçiliği Chevening Burs Programı Sorumlusu Hande Coşkunlar Çelikel, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.


 
Rektör Demir, “Chevening Bursu Dünya Çapında Geleceğin Liderlerine,  Eşsiz Bir Eğitim İmkânı Sağlamaktadır”
Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Chevening Burs Programının, Birleşik Krallık Hükümetinin küresel liderleri geliştirmeyi amaçlayan bir uluslararası ödül programı olduğunu, Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanlığı ve ortak kuruluşlar tarafından finanse edildiğini söyledi. Chevening Bursunun dünya çapında geleceğin liderlerine,  eşsiz bir eğitim imkânı sağladığını belirten Rektör Demir, sözlerine şöyle devam etti: Chevening Burs Programı ekonomik olarak tam finansal destek sağlayan karşılıksız bir burs programıdır. Gençlerimizin, öğrencilerimizin, ciğerparelerimizin akademik hedeflerine odaklanması ve bu benzersiz tecrübeyi elde etmeleri için özgür bir yol açar. Chevening Bursu ile Birleşik Krallık’ta bir yıl boyunca profesyonel ve akademik açıdan kendinizi geliştirebilir, mesleki ağınızı zenginleştirebilir, Britanya kültürünü yakından tanıma ve Birleşik Krallık ile kalıcı pozitif ilişkiler kurma fırsatı bulabilirsiniz.


 
Çelikel: “Burs Programının öğrencinin eğitim masraflarını, yaşam masraflarını, okul ücretlerini karşılayan bir programdır”
Burs hakkında bilgilendirme de bulunmak için İngiliz Büyükelçiliği Chevening burs programından sorumlusu Hande Coşkunlar Çelikel konuşmacı olarak katıldı. Chevening burslarının geleceğin liderlerine yönelik bir burs programı olduğunu ifade eden Çlikel, Chevenin Burs Programı’nın 1988’den beri Türkiye’de devam eden bir program olduğunu, bugüne kadar bin 600’ün üzerinde kişinin faydalandığını söyledi. Her yıl burs programı kapsamındaki alanların değiştiğine dikkat çeken Çelikel adayların iki yıl iş tecrübesine sahip olması gerektiğini, Türkiye’ye döndükten sonra geleceğin lideri olmaya yönelik bir kariyer planlaması olması gerektiğinin altını çizdi. 12 Eylül 2023 tarihinde açılan burs başvurusu programının 7 Kasım 2023'te İngiltere saati ile öğlen 12.00'de son bulacağını söyleyen Çelikel, Chevening Burs Programının öğrencinin eğitim masraflarını, yaşam masraflarını, okul ücretlerini karşılayan bir programdır” dedi.


 
Toplantı, katılımcılardan gelen soruların Hande Coşkunlar Çelikel tarafından cevaplanmasının ardından sona erdi.